Herttoniemen Majavakallio on saanut hienot luontotaulut

Vanhankaupunginlahtea ympäröiville sisääntuloreiteille on asennettu kahdeksan uutta kartallista alueopastetta. Uusien karttaopasteiden myötä Vanhankaupunginlahden luonto- ja ulkoilualuetta on helpompi hahmottaa.

Karttaopasteiden lisäksi Vanhankaupunginlahdelle on pystytetty neljätoista uutta luonto- ja opastaulua. Opastaulut tuovat luontotietoa näkyväksi ja innostavat luonnon havainnointiin esittelemällä alueen lajistoa ja erityispiirteitä.

Uudet luonto- ja opastaulut ulottuvat myös Herttoniemen puolelle. Esimerkiksi Majavakallion näköalapaikalle on pystytetty infotaulu, jossa kerrotaan maiseman muuttumisesta. Majavakallion juurella on luontotaulu lahopuun elämästä. Läheisen Rajakallion luona puolestaan esitellään alueen nisäkäslajistoa.

Herttoniemen Majavakallio tunnetaan paitsi upeasta näköalasta, myös suosituista kuntoportaista.

Kivinokkaan on sijoitettu kaksi pientä karttaopastaulua, jotka selkiyttävät luonnonsuojelualueen rajoja vesillä liikkuville.

Vanhankaupunginlahden opastaulujen laatimiseen tekstien ja valokuvien osalta ovat osallistuneet Helsingin kaupungin ympäristöpalveluiden luontoasiantuntijat ja alueella pitkään liikkuneet luontokonkarit Eero Haapanen, Tomi Muukkonen ja Sami Kiema. Opastaulujen piirroskuvista vastaavat Jari Kostet, Olga Veselovskaya ja Vappu Ormio.

Pieniä nisäkkäitä -opaste Rajakallion lähellä. Kuva: Tuomas Lahti.