Kirkko aloittaa Walk in -terapian nuorille Espoossa

Espoossa aloitetaan nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu Walk in -terapia 11. maaliskuuta 2022 lähtien.

Neljä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan työntekijää ottaa vastaan tuen tarpeessa olevia ilman ajanvarausta tai lähetettä perjantaisin Viherlaaksossa.

Espoon seurakunnat ovat päättäneet helpottaa osaltaan nuorten mielenterveyden tuen tarvetta.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta aloittaa tiloissaan ja henkilökunnallaan 16–29-vuotiaille tarkoitetun Walk in -terapian.

Terapiaa tarjoavilla seurakunnan työntekijöillä on oman pohjakoulutuksen lisäksi terapia- tai psykoterapiakoulutusta. Lisäksi he suorittavat Lyhytterapiainstituutin tuottaman koulutuskokonaisuuden.

– Walk in -terapiassa on kyse kertaluonteisesta keskusteluavusta ratkaisukeskeisen terapian menetelmin, eli asiakas tulee yhteen tapaamiseen, jolloin pyritään haarukoimaan hänen tärkein ongelmansa, löytämään ratkaisuvaihtoehtoja ja palauttamaan asiakkaan uskoa parempaan tulevaisuuteen. Tarvittaessa asiakkaan kanssa pohditaan pidempiaikaisen tuen tarvetta, pastori Tuija Kuusinen kertoo tiedotteessa.

Walk in -terapian vastaanottoaika on 11. maaliskuuta alkaen perjantaisin kello 13–16 niin, että vielä kello 16 voi mennä juttelemaan. Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta on mukana neljä työntekijää. Kevään 2022 aikana vastaanottoja pidetään ajalla 11.3. –3.6.2022. Tapaamispaikka on Viherlaakson kappeli.

Walk in -terapia on anonyymiä ja ilmaista. Vaikka terapia on kertaluonteista, asiakas voi halutessaan tulla uudelleen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.