Vuoden 2025 Kalevan kisat halutaan Espooseen

Kuvituskuva

Espoossa halutaan järjestää kesällä 2025 yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut, Kalevan kisat.

Espoon kaupunginvaltuusto päätti 21. maaliskuuta 2022 myöntää 120 000 euron omavelkaisen takauksen Suomen Urheiluliitolle järjestämisoikeudesta maksettavan korvauksen suorittamisesta. Päätöksen mukaan takaus myönnetään, jos Kalevan kisat 2025 myönnetään Espoon Tapiot ry:n ja Esbo Idrottsförening rf:n järjestettäviksi.

Kaupungin mukaan Espoon Tapiot ry ja Esbo Idrottsförening rf hakevat Suomen Urheiluliitolta Kalevan kisojen järjestämisoikeutta Espooseen kesälle 2025.

Kalevan kisojen pitopaikkakunta vaihtelee, ja Espoossa kisat järjestettiin edellisen kerran vuonna 2009.

Valtuusto kannatti 120 000 euron omavelkaisen takauksen myöntämistä kisakorvaukseen useastakin syystä.

Espoossa on erinomaiset edellytykset järjestää isoja urheilutapahtumia. Espoossa harrastetaan monipuolisesti liikuntaa ja huippu-urheilua, ja Kalevan kisojen kaltaiset tapahtumat innostavat lapsia ja nuoria liikkumaan.

– Kalevan kisat tuo Espooseen paljon urheilijoita ja katsojia ja lisää näin myös alueen elinvoimaisuutta, kerrotaan valtuuston päätöksessä.

Kaupungin mukaan Kalevan kisoihin on osallistunut hieman yli 600 urheilijaa vuodessa ja yleisöä on ollut noin 7 000 katsojaa kilpailupäivää kohden.

– Edellisen kerran kun Kalevan kisat järjestettiin Espoossa, liput loppuunmyytiin kahtena päivänä. Kalevan kisoilla on myös runsaasti medianäkyvyyttä.

Mikäli Kalevan kisat päätetään myöntää Espoolle, kaikki kilpailut ja oheistoiminnot keskitettäisiin Leppävaaran urheilupuiston alueelle, kerrotaan valtuuston päätöksessä.

Leppävaaran urheilupuiston aluetta on jatkuvasti kehitetty alle 23-vuotiaiden EM-kisat ja tulevat Kalevan kisat huomioiden. Myös uusi urheiluhalli Kameleonten on silloin käytettävissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.