Uusi palvelumaksu käyttöön Espoon asiointipisteissä

kuvituskuva

Espoon kaupungin asiointipisteissä otetaan HSL:n lippuasioissa käyttöön palvelumaksu, jonka suuruus vaihtelee palvelun mukaan.

Espoon kaupunginhallitus on päättänyt, että Espoon kaupunki veloittaa HSL:n kassapalveluista palvelumaksun 1.6.2023 alkaen.

Espoon kaupungin asiointipisteet sijaitsevat Matinkylässä, Leppävaarassa ja Kalajärvellä.

Kaupunginhallitus perustelee päätöstään ennen kaikkea sillä, että myös HSL on päättänyt ottaa käyttöön palvelumaksut omassa palvelupisteessään Helsingin rautatieasemalla.

HSL on päättänyt 20.4.2023, että se ottaa 1.6.2023 alkaen käyttöön palvelumaksun matkakortin lataus- ja asiakaspäivitystapahtumissa, jotka asiakkaalla on mahdollisuus tehdä maksutta HSL-sovelluksessa tai verkkopalvelussa itsepalveluna.

– Espoon kaupungin asiointipisteillä otetaan käyttöön samansuuruiset maksut kuin HSL:n palvelupisteissä, tiedotti Espoon kaupunki.

Espoon asiointipisteissä HSL:n kausilipun lataamisesta peritään viiden euron palvelumaksu. Vuorokausilipun ja kertalipun ostamisesta tai arvon latauksesta peritään yhden euron palvelumaksu. Kun asiakas haluaa tehdä muutoksen HSL-matkakortin tietoihin, esimerkiksi asiakasryhmään, peritään kahdeksan euron palvelumaksu.

Palvelumaksusta on vapautettu tietyt asiakasryhmät.

Palvelumaksua ei esimerkiksi peritä 70 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä ja toimintarajoitteisilta asiakkailta henkilökohtaisen matkakortin latauksen tai päivityksen yhteydessä. Palvelumaksusta vapaita ovat myös muun muassa sellaiset asiakkaat, joiden asiakasryhmää tai alennusoikeutta ei ole mahdollista tarkastaa HSL-sovelluksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.