Mäkkylän uuden kerrostaloalueen kaavoitus etenee

Kuvituskuva.

Uuden kerrostaloalueen kaavoitus purettavien koulurakennusten alueelle Leppävaaran Mäkkylään etenee.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi Mäkkylänkujan asemakaavan muutosehdotuksen marraskuun 2022 lopulla.

Kaavamuutos mahdollistaa viiden asuinkerrostalokorttelin ja kolmen niitä palvelevan yhteiskäyttöisen korttelialueen rakentamisen.

Talojen suurin sallittu kerrosluku vaihtelee kahdesta seitsemään kerrokseen. Alueen yhteenlaskettu rakennusoikeus tulee olemaan 12 950 kerrosneliömetriä. Uusi asemakaava mahdollistaa myös päivittäistavarakaupan toteuttamisen alueelle. Yhdelle korttelialueelle on sijoittumassa sauna- ja kerhotilarakennus.

Alueella sijaitsevat vanhat rakennukset on tarkoitus purkaa. Kaupungilla ei ole niille käyttöä. Lisäksi koulu- ja päiväkotitoiminnan jatkaminen Kehä I:n varrella ei ole kaupungin mukaan mahdollista kehätien aiheuttaman melun ja liikennepäästöjen takia.

Rakennuksissa toimineet ruotsinkielinen koulu Boställskolan ja päiväkoti Boställ daghem siirtyivät uuteen koulukeskus Monikkoon vuonna 2021. Suomenkielinen päiväkoti Mäkkylä lopettaa toimintansa alueella vuonna 2022.

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi Mäkkylänkujan kaavamuutoksen jo kesäkuussa 2022, mutta kaavamuutos palautui uudestaan kaupungin käsittelyyn, koska Uudenmaan Ely-keskus teki päätöksestä oikaisukehoituksen. Asemakaavamuutosta muutettiin oikaisukehotuksen johdosta. Oikaisukehoitus koski asuinhuoneiston julkisivuun kohdistuvaa melumääräystä. Lisäksi asemakaavasta poistettiin leikki- ja oleskelualueeksi varattu paikka, koska osa siitä sijaitsi melualueella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.