Terveysasemien palveluseteli käyttöön Espoossa ja Kirkkonummella

Kuvituskuva

Terveysasemien asiakkailla Espoossa ja Kirkkonummella on pian mahdollisuus valita palveluseteli yksityiselle lääkäriasemalle.

Hyvinvointialueen aluehallitus on päättänyt ottaa palvelusetelin käyttöön terveysasemilla yhtenä asiakkaalle mahdollisena lääkärikäyntien mahdollistajana syksyn 2023 aikana.

– Palvelusetelillä halutaan edistää Länsi-Uudenmaan asukkaiden valinnanvapautta sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä parantaa lääkärille hoitoonpääsyä. Palvelusetelillä toteutettavaan lääkäripalvelutoimintaan on varattu 800 000 euroa vuonna 2023, tiedottaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue.

Lääkärikäynnin palvelusetelitoimintamallin arvioidaan tulevan käyttöön lokakuussa.

Palvelusetelin myöntäminen perustuu aina hoidon tarpeen arviointiin, joka tehdään asiakaskohtaisesti hyvinvointialueen palveluissa. Lääkärikäynnin palvelusetelin omavastuu asiakkaalle on 30 euroa, ellei asiakas kuulu maksuvapautuksen piiriin. Asiakkaalle palvelusetelin käyttäminen on vapaaehtoista.

– Palvelusetelin arvoa ja enimmäishintaa tarkistetaan säännöllisin määräajoin palvelujen saatavuuden ja laadun varmistamiseksi sekä kustannustehokkuuden seuraamiseksi, kerrotaan hyvinvointialueen tiedotteessa.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat muun muassa Espoo ja Kirkkonummi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.