TE-palvelut siirtyvät kunnille vuoden 2025 alussa

Kuva: Kuntaliitto

Julkisten työvoimapalvelujen järjestämisvastuu siirretään koko maassa vuoden 2025 alussa TE-toimistoilta kunnille.

Nykyiset TE-toimistot lakkautetaan.

Vuoden vaihteessa reilut 4000 työvoimapalveluiden ammattilaista siirtyy liikkeenluovutuksella valtiolta kuntiin tai kuntayhtymiin. Työvoimapalveluiden järjestämisvastuu muodostaa kunnille samalla myös uuden valtionosuustehtävän.

– Työvoimapalvelusta tulee ensi vuoden alussa osa jokaisen kunnan peruspalveluja. Jatkossa saman katon alta löytyvät esimerkiksi kunnan koulutuspalvelujen, elinkeinopalvelujen ja yhdyskuntarakentamisen lisäksi myös työvoimapalvelut, kertoo Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen tiedotteessa.

– Uudistus tuo kunnille lisää työkaluja työllisyyden edistämiseen ja tuo palvelut lähemmäs kuntalaisia, mikä lisää työvoimapalvelujen saavutettavuutta ja vaikuttavuutta. Kaikki nämä tekijät yhdessä tukevat työntekijöiden nopeamman työllistymisen tavoitetta sekä edistävät työllisyyden lisäksi koko alueen elinvoimaa, Karhunen jatkaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö on tiedottanut, että Suomeen muodostuu uudistuksen myötä 45 työllisyysaluetta, jotka vastaavat vuoden 2025 alusta työvoimapalveluiden järjestämisestä hallinnollisesti.

Suurin osa alueista järjestää palvelunsa vastuukuntamallilla, neljä kuntaa järjestää palvelunsa itse ja kaksi aluetta kuntayhtymämallilla. Työllisyysalueiden vahvistamisen myötä kaikki kunnat pääsevät etenemään alueellisessa valmistelussa kohti vuoden vaihdetta ja uudistuksen toteutumista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.