Tapiolan kirkon remontti valmistuu syksyllä 2021

Tapiolan kirkon peruskorjaus etenee suunnitellusti. Kirkko valmistuu näillä näkymin aikataulun mukaan lokakuussa 2021. Seurakuntalaiset pääsevät kirkkoon joulun ajan alkaessa.

– Vietämme kirkon käyttöönottojuhlaa ensimmäisenä adventtina 28. marraskuuta. Toivottavasti pystymme silloin kokoontumaan turvallisesti yhteen, kirkkoherra Päivi Linnoinen sanoo tiedotteessa.
Vuosi sitten toukokuussa alkaneessa laajassa peruskorjauksessa on uusittu ja kunnostettu niin rakenteita, kiinteistötekniikkaa kuin kirkon aluetta. Tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä ja pihatöitä.

– Lattiat on valettu ja muuraukset lähes tehty. Myös talotekniikan keskukset ja koneet on pääosin kytketty, kertoo Espoon seurakuntien hankekehitysinsinööri Mika Heimala.
Rakennuksen irtokalusteiden hankinta on käynnistynyt. Sävy on poimittu kirkkosalin penkeistä. Näin sisätilojen ilme säilyy yhtenäisenä läpi rakennuksen.

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto sai toukokuun alussa tilannekatsauksen Tapiolan kirkon peruskorjauksen etenemisestä.

– Aikataulun lisäksi myös hankkeen kustannukset ovat pysyneet kurissa. Peruskorjauksen enimmäiskustannuksiksi on määritelty 17,3 miljoonaa euroa, tiedotteessa kerrottiin.
Peruskorjaus toteutetaan allianssi-mallilla, jossa kaikilla hankkeen osapuolilla on yhteinen intressi pysyä annetun kustannusraamin sisällä.

Kirkkorakennuksen ulkosivu on suojeltu asemakaavalla, samoin valtaosa sisätiloista. Museovirastoa kuullaan jatkuvasti hankkeen suunnittelussa. Korjaukset tehdään pääosin palauttavana, eli kaikki se kunnostetaan, mikä voidaan. Myös uudet rakenteet toteutetaan niin, että lopputulos kunnioittaa alkuperäisen suunnitelman henkeä.

Suurimmat muutokset tullaan näkemään 1990-luvulla rakennetussa toimistosiivessä, jonka käyttötarkoitus muuttuu remontin myötä. Nykyisten toimistojen tilalle tulee seurakuntakahvila ja nykyistä pienempi monitilatoimisto. Kirkkosalin ja seurakuntasalin muutokset pidetään mahdollisimman vähäisinä.