Suurpeltoon istutetaan Rakkauden metsää

67

Moni meistä on nähnyt ainakin televisiosta, miten rakastuneet parit kaiverruttavat nimensä lukkoihin, jotka sitten laitetaan kiinni siltaan kymmenien kaltaistensa seuraksi avainten lentäessä alhaalla virtaavaan jokeen. Espoon Suurpellossa päätettiin toteuttaa tämä ikuisen rakkauden symbolointi hieman toisella tavalla – Rakkauden puutarhana.

– Ajatus lähti liikkeelle kaupunginvaltuutettu Mari Anthonin (vihr) aloitteesta, kertoo Suurpelto-seura ry:n puheenjohtaja Eira Mononen.

– Otimme puutarhan ilolla vastaan. Avajaiset pidettiin Kukkiva Suurpelto-tapahtumassa viime viikon perjantaina.

Tapahtumassa valotettiin Rakkauden puutarhan taustoja, nähtiin ja kuultiin lasten esittäminä musiikkia ja ajatuksia rakkaudesta sekä runoilijoita. Kyseinen, perheille suunnattu tapahtuma on järjestetty aiemmin seitemän kertaa, ja mukana on ollut paikallisia toimijoita kirjastosta seurakuntaan.

– Tänä vuonna tapahtumassa esittäytyivät myös Suurpellon syksyllä aukeavan kauppakeskuksen toimijat. Kävijöitä oli kolmensadan hengen verran.

Avajaisissa olivat suuressa roolissa myös Laurea ammattikorkeakoulu ja etenkin opiskelijoista muodostuva Yhteisövirta RY, jotka loivat tapahtuneelle Facebook-sivut, möivät rakkauden leivoksia ja taimia tykötarpeineen ja auttoivat istutuksessa.

– Jatkossa teema kytketään myös opetukseen. Avajaisten yhteydessä istutettiin 38 puuta, ja sunnuntai-iltana niitä oli jo 68 kappaletta.

Rakkauden laji ei ole kynnyskysymys

Rakkauden puun istutuksen toivotaan innostavan erityisesti rakastavaisia, mutta kuka tahansa voi istuttaa oman puunsa riippumatta rakkauden laadusta. Sillä voi juhlistaa yhtä hyvin ystävyyttä kuin vaikkapa vanhemman tai isovanhemman rakkautta. Monet koulut ja päiväkotiryhmät istuttivat oman puunsa, kuten esimerkiksi myös Suurpellossa pisimpään asunut asukas.

– Tavoitteena on, että rakastavaiset hankkivat puun, huolehtivat siitä ja pääsevät nauttimaan myös puun tuottamista hedelmistä, Mononen toteaa.

Kaupungin istutusohjeissa neuvotaan hankkimaan hedelmäpuu, joita mahtuu alueelle noin 300 kappaletta.

– Erityisesti kirsikkapuut ovat tehneet hyvin kauppansa päärynä- luumu-, ja omenapuiden rinnalla.

Iida Rekunen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.