Pörriäiset saapuivat Talomuseo Glimsiin

Mehiläisten hoitoa Talomuseo Glimsissä

Glimsin tila on sijainnut samalla paikalla Karvasmäen kylässä Espoossa satoja vuosia. Se on ollut koti ja työpaikka tuhansille ihmisille ja kotieläimille. Nyt se on koti myös mehiläisille!

Talomuseo Glimsissä havahduttiin uutisiin pölyttäjien määrän laskusta Suomessa ja museossa käynnistyi yhteistyökokeilu Stanin Hani -nimisen yrityksen kanssa. Nyt Talomuseon ympäristössä pörrää paikan omat pölyttäjät, ja ensimmäinen erä hunajaa valmistui kesäkuussa.

Stanin Hani -yritystä vetää espoolainen mehiläistenhoitaja Stan Jas, joka on tuonut kotimaastaan Tsekistä Espooseen paljon tietämystä mehiläisten hoidosta. Stan tietää mm. mehiläisten vuorokausirytmistä tai mistä kasveista tulee mahdollisimman laadukasta hunajaa.

Ensimmäisessä erässä Talomuseon Glimsin omaa hunajaa valmistui 16 kiloa, josta saadaan noin 50 kappaletta 300 gramman hunajapurkkeja. Hunajaa myydään jatkossa Talomuseo Glimsin museokaupassa ja Saaristomuseo Pentalassa.

Talomuseo Glimsissä keskitytään jatkossa luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen myös muilla keinoilla esimerkiksi luonnonvaraisia pölyttäjiä houkutellaan alueelle jättämällä niille pesimispaikoiksi korsikasoja, voikukkien annetaan kasvaa alueella keväisin ja niittyjä suojellaan yhdessä Espoon ympäristökeskuksen kanssa. Museopuutarhassa on luovuttu kokonaan keinolannoitteiden käytöstä ja siirrytty kompostoituun kanan- ja lampaankakkaan, joita molempia saadaan museoalueelta.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.