Nuuksion kansallispuistosta on ilmestynyt uusi opaskirja

Nuuksion kansallispuistosta ja järviylängöstä on julkaistu uusi opaskirja ja kartta.

Tapio Karttakeskuksen julkaisema uusi opas kattaa Nuuksion järviylängön seudun, eli kansallispuiston lisäksi myös muita suojelualueita sekä useita ulkoilualueita. Oppaan liitteenä on erillinen vedenkestävä ulkoilukartta.

Nuuksion pienipiirteisessä maisemassa vuorottelevat kallioalueet, järvet, lammet, pienet suot ja metsämaat. Monet aloittavat retkeilyharrastuksensa juuri Nuuksion merkityiltä poluilta.

Oppaan kirjoittajat Jonna Saari ja Mari Valtonen ovat pitkän linjan retkeilijöitä.

Tapio Karttakeskuksen mukaan Jonna Saari on suositun Retkipaikka-yhteisön ja verkkosivuston päätoimittaja, ja hän on toimittanut useita retkeilykirjoja.

Mari Valtonen puolestaan työskentelee Suomen Luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa ja liikkuu vapaa-ajallaankin Nuuksiossa paljon.

Retkeilijöiden toiveet ovat hänelle hyvin tuttuja, ja niihin on pyritty oppaassa vastaamaan.

– Nuuksio on upean monipuolinen retkeilykohde, Mari Valtonen kuvailee tiedotteen mukaan.

– Lukuisat merkityt reitit johdattavat helposti jylhien maisemien äärelle, eikä voi olla ihmettelemättä, että näin lähellä pääkaupunkia pääsee suoraan mahtavan luonnon keskelle. Kokeneillekin kulkijoille löytyy toisaalta paljon kauniita ja rauhallisia seutuja, joiden pikkupoluilla voi vaellella oman mielen mukaan.

Oppaassa kuvataan Nuuksion merkityt retkeilyreitit, reittien varsien palvelut ja nähtävyydet.

Kirjassa esitellään myös alueen majoitusta, välinevuokrausta, elämyksiä, ravintolapalveluita sekä opastetaan alueelle saapumisessa. Oppaassa on vinkkejä myös eri vuodenajoille sekä Haltian täsmävinkit jokaiselle alueelle.

Erilliseen taitettuun ulkoilukarttaan on merkitty kaikki alueen reitit sekä kirjassa esiteltävät kohteet. Kartan kevyt synteettinen materiaali on täysin vedenpitävää, kestää lähes rajattomasti taittamista, eikä repeä normaalissa karttakäytössä, kerrotaan julkaisijan tiedotteessa.

Nuuksioon pääsee myös julkisilla liikennevälineillä.

– Tänä kesänä erityisen suosittua on ollut läskipyöräily, Mari Valtonen kertoo.

– Haltiasta voi vuokrata läskipyöriä, ja hurauttaa vaikka Haukkalammen kesäkahvilalle. Nuuksiossa on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi rentoutua retkipäivän päätteeksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.