Nuorisokonnarit jatkavat VR:n lähiliikenteessä

Kuvituskuva

VR:n nuorisokonduktöörit kiertävät lähiliikenteen junissa ja asemilla.

VR:n lähiliikenne pilotoi alkukesällä 2022 nuorisokonnarimallia yhteistyössä Nuorisotyö raiteilla -toiminnan kanssa.

Kokemukset ja havainnot pilotista olivat niin positiivisia, että hanke saa nyt jatkoa.

– Olen innoissani mukana. Sekä meidän porukka että NTR:n ja Aseman lapset ry:n nuorisotyöntekijät voivat oppia yhteistyöstä paljon, sanoo Riku, yksi nuorisokonduktööreistä.

Nuorisokonnari on VR:n lähiliikennekonduktööri, joka käy muun työnsä ohessa aktiivista, hyvähenkistä keskustelua nuorten asiakkaiden kanssa.

VR:ssä koetaan, että kohtaamiset nuorisokonduktöörien kanssa tuovat VR:n lähemmäs nuoria, joille junalla kulkeminen on osa arkea.

– Konduktöörimme ovat junamatkustuksen, turvallisuuden ja ihmisten kohtaamisen ammattilaisia. Olen erittäin tyytyväinen uuteen nuorisokonnarimalliin, jonka ansiosta tavoitamme nuoret matkustajat entistäkin paremmin, sanoo VR:n matkustajaliikenteen turvallisuuspäällikkö Toni Pelin tiedotteessa.

Nuorisokonnarimallin pilotissa on mukana kahdeksan lähiliikennekonduktööriä.

Hanke päättyy tammikuun 2023 puolivälissä.

– Nuorilta olemme saaneet palautetta, että konnarit tuntuvat nyt helpommin lähestyttäviltä ja että heiltä uskaltaa mennä kysymään apua. Nuoret myös tuntuvat ymmärtävän aiempaa paremmin konnarin ja tarkastajan eron, kertoo NTR-projektityöntekijä Ria Hakulinen.

Nuorisokonduktöörit kiertävät osan työvuoroistaan NTR:n ja Aseman Lapset ry:n nuorisotyöntekijöiden kanssa lähiliikenteen junissa ja asemilla.

Reitti valitaan sen perusteella, missä nuoria matkustajia liikkuu, ja vuorot painottuvat ilta-aikoihin.

– Nuoret käyttävät julkista liikennettä monenlaisissa tilanteissa ja nuorisotyön ammattilaisten näkökulmasta on erityisen hienoa, että nuoria kohtaavia turvallisia aikuisia on myös eri ammattiryhmistä läsnä nuorten arjessa, Aseman Lasten työntekijät kertovat.

Nuorisokonnaritoiminnan tavoitteena on luoda mahdollisimman paljon hyviä kohtaamisia nuorten kanssa.

NTR-projektityöntekijä Miikaa ovat ilahduttaneet nuorten huudahdukset heidän huomatessaan nuorisokonnareita asemilla: ”Tuolla on mun konnari, mennään moikkaamaan sitä!”

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.