Nämä ovat Espoon vilkkaimmat metroasemat – Keilaniemessä yllättävän vähän matkustajia

Näkymä Keilaniemeen. Kuva; Patrik Fagerström / Espoon kaupunki

Espoon suosituin metroasema on pahoista ruuhkista kärsinyt Matinkylän metroasema, mutta mitkä ovatkaan matkustajatilastossa seuraavana?

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n joulukuussa julkaiseman tilaston mukaan Otaniemessä sijaitseva Aalto-yliopisto on Espoon toiseksi suosituin metroasema. Siellä on keskimäärin 7 300 metroon nousijaa arkipäivässä. Listaykkösenä olevassa Matinkylässä on 15 900 nousijaa arkipäivässä.

Espoon kolmanneksi suosituin asema 6 600 nousijallaan on Tapiola ja neljänneksi suosituin Niittykumpu reilulla neljällä tuhannella metroon nousijalla.

Urheilupuiston metroasemalla on mitattu keskimäärin 3000 nousijaa ja Keilaniemessä 2 700 nousijaa päivässä. Keilaniemen metroaseman käyttäjämäärää voi pitää vähäisenä, sillä Keilaniemeä on markkinoitu yhtenä koko Suomen merkittävimpänä yrityskeskittymänä. Espoon kaupungin Työpaikat ja työmatkat -julkaisussa kerrotaan, että Keilaniemessä ja Otaniemessä on kummassakin yli 7000 työpaikkaa.

Keilaniemen aseman nousijamäärä on myös jäänyt huomattavasti pienemmäksi kuin mitä Länsimetron rakennusvaiheessa ennustettiin. Ennusteen mukaan Keilaniemen metroasemalla piti olla 10 000 nousijaa aseman valmistuttua.

Keilaniemen metroaseman matkustajamäärät saattavat kasvaa tulevaisuudessa, kun alueelle rakennetaan lisää työpaikkoja ja asuntoja.

Koko Länsimetron hiljaisin asema on Helsingin Koivusaari, jossa on keskimäärin 1 900 metroon nousijaa päivässä. Lauttasaaressa on 10 700 nousijaa.

Espoon metroasemien matkustajamäärät ovat kauttaaltaan vähäisempiä kuin Helsingissä, jossa valtaosa metroasemista kerää päivittäin yli 10 000 metroon nousijaa.

Lähde: HKL, metroasemien käyttäjämäärät, kaikkien arkipäivien keskiarvo, tammi-kesäkuu 2018

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.