Matinkylän urheilupuistoon suunnitellaan jopa neljä jääkiekkokaukaloa

Matinkylän jääurheilukeskukseen on tarkoitus rakentaa kaksi jäähallia.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on päättänyt vuokrata Espoon Jääurheilun Tuki ry:lle kaksi tonttia Matinkylästä jäähallien toteuttamista varten. Espoon kaupunginvaltuusto myönsi helmikuussa 2017 jääurheilukeskukselle Espoon kaupungin omavelkaisen lainatakauksen.

Espoon Jääurheilun Tuki ry:n tavoitteena on toteuttaa kolmen kaukalon jäähallirakennus, joka sisältää lisäksi toimistotiloja, ravintolatilaa ja myymälätilaa. Rakennukseen tulee huoltotiloja myös kaupungin liikuntatoimen tarpeisiin. Lisäksi toiselle tontille on suunnitelteltu yhden kaukalon jäähalli.

Espoon kaupungin tiedotteen mukaan rakentaminen on tarkoitus aloittaa isommasta jäähallista. Sen rinnalla toimii alkuun nykyisin käytössä oleva halli, jossa on kaksi kaukaloa. Nykyinen jäähalli puretaan myöhemmin ja yksikaukaloinen jäähalli rakentuu sen tilalle.

Kaupungin mukaan uusien jäähallien rakentaminen parantaa Matinkylän urheilupuiston palvelutasoa.

Matinkylän urheilupuistoa ja jäähalleja palveleva pysäköintialue Matinkartanontien varrella on tarkoitus toteuttaa kaupunkitekniikan keskuksen toimesta kaupungin kustannuksella.

Myös Latokaskesta on varattu tontti harjoitusjäähallin ja voimisteluhallin rakentamista varten. Tontti on varattu Espoon Jääurheilun Tuki ry:lle, Olarin Voimistelijat ry:lle ja Tapiolan Voimistelijat ry:lle.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.