Kauniaisten kirjasto on nyt myös omatoimisesti auki

Kauniaisten kirjasto sai omatoimijärjestelmän lokakuun alusta alkaen. Omatoimikirjasto on ratkaisu, jonka avulla voidaan kustannustehokkaasti laajentaa kirjastojen aukioloaikoja. Se on lisäpalvelu kirjaston normaalin toiminnan ohessa.

Omatoimiaukiolo on kirjastomaailmassa tuttu palvelu, jota käytetään muun muassa Tanskassa lähes kaikissa kirjastoissa. Pääkaupunkiseudun kirjastoissa omatoimijärjestelmät ovat kasvava ilmiö.

Asiakas pääsee kirjastoon normaalien aukioloaikojen ulkopuolella syöttämällä ulko-ovella olevaan lukijaan kirjastokorttinsa ja sen pin-koodin. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti muun muassa kameroin. Yleensä omatoimikirjastossa voi lainata, palauttaa, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä ja vaikkapa työskennellä tai kokoustaa. Langaton verkko on käytettävissä.

Kauniaisten omatoimikirjasto on käytettävissä 16 vuotta täyttäneille asiakkaille. Alle 16-vuotiaat voivat käydä omatoimikirjastossa yhdessä huoltajansa kanssa.

Kirjaston valot on ohjelmoitu syttymään ja sammumaan omatoimikirjastoajaksi määriteltynä aikana. Tekniseen ratkaisuun sisältyvät myös automaattiset kuulutukset ja kameravalvonta.

Kauniaisten lisäksi omatoimikirjasto on käytössä Espoossa Aktiivisen oppimisen keskuksessa AKUssa Suurpellossa, Haukilahden, Kalajärven, Karhusuon ja Kauklahden kirjastoissa sekä Laajalahden, Viherlaakson, Laaksolahden ja Nöykkiön kirjastoissa.

Henkilökunnan palveluajat ja omatoimisen käytön ajat kerrotaan kunkin kirjaston omilla sivuilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.