Leppävaaran Torni syttyy loistoonsa – tavoitteena tuoda inspiraatiota pimeän keskelle

Anne Roininen ja Merikarhunkuja 8:n asukkaat: Espoonlahden valoteos, 2017.

Espoon neljäs valolinna, kerrostalon kokoinen valoteos, syttyy loistoonsa lauantaina 21.10. klo 18 Leppävaarassa.

Leppävaaran Tornin asukkaat valaisevat oman kotinsa ikkunat värikkäin valoin, kuvin ja videoin yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen kanssa. Valoteos toteutetaan Leppävaaran ytimessä, osoitteessa Valurinkuja 2.

Leppävaaran valoteos on jatkoa kevään 2017 aikana toteutetuille Suvelan, Matinkylän ja Espoonlahden valoinstallaatioille. Projektien tarkoituksena on tuoda niin kerrostalon asukkaille kuin valmista teosta katsomaan tuleville hyvää mieltä ja inspiraatiota pimeän keskelle. Värikkäästi loistava valoteos konkretisoi upealla tavalla yhdessä tekemisen mahdollisuudet.

– Keskeistä valolinnoissa on se, että asukkaat itse valitsevat värit tai vaikkapa videot ja valaisevat ne omaan ikkunaansa hehkumaan. Esimerkiksi Espoon ensimmäisessä valolinnassa Suvelassa oli mielenkiintoista se, että talossa puhuttiin 17 eri kieltä, kertoo valoteosten suunnittelusta ja ohjauksesta vastaava kuvataiteilija Anne Roininen.

Espoon Valolinna -tapahtumat kuuluvat Espoon Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestettävään Valovuoteen, joka on Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja kaupunkitekniikan keskuksen yhteishanke. Valovuosi pitää sisällään läpi vuoden syttyvän valotapahtumien sarjan, jossa näyttävyyttä pimeyteen toteutetaan niin espoolaisten kerrostalokotien kuin pysyvien kohteiden valaisujen kautta.

Leppävaaran valoteos
la 21.10.2017 18-20
Valurinkuja 2

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.