Lintuvaarassa mitataan puunpolton vaikutusta ilmanlaatuun

HSY mittaa Espoossa Lintuvaarassa puunpolton vaikutusta ilmanlaatuun. Mittausasema oli samassa paikassa vuosina 2015 ja 2016.

HSY:n siirrettävä ilmanlaadun mittausasema on vuoden 2024 ajan Leppävaaran pohjoispuolella Lintuvaarassa.

HSY vastaa pääkaupunkiseudun ja muun Uudenmaan ilmanlaadun seurannasta.

Ilmanlaatua mitataan sekä pysyvillä että siirrettävillä mittausasemilla. Pysyvät mittausasemat ovat joka vuosi samassa paikassa, ja niiden avulla seurataan ilmanlaadun kehitystä pitkällä aikavälillä.

Siirrettävien asemien paikka vaihtuu vuoden tai kahden vuoden välein. Siirrettävien asemien avulla saadaan mitattua ilmanlaatua useilta eri alueilta, ja ne sijoitetaan erityyppisiin ympäristöihin. Paikat valitaan yhdessä kuntien kanssa.

– Vuoden 2024 mittauksilla on tavoitteena selvittää, miten puunpoltto, vilkas liikenne ja satama-alue vaikuttavat ilmanlaatuun, kertoo HSY:n ilmansuojeluyksikön päällikkö Hanna Manninen tiedotteessa.

Ilmanlaadun siirrettävät mittausasemat sijaitsevat tänä vuonna Helsingissä Teollisuuskadulla ja Vuosaaren satamassa, Espoossa Lintuvaarassa sekä Vantaalla Hämeenlinnanväylän varrella.

– Espoossa Lintuvaarassa mittaamme puunpolton savujen vaikutusta pientaloalueen hengitysilmaan. Helsingissä Vuosaaren sataman mittauksilla saamme puolestaan tietoa sataman laivaliikenteen ja satama-alueen toimintojen vaikutuksesta ilmanlaatuun, Hanna Manninen jatkaa.

Liikenteen päästöjen ilmanlaatuvaikutuksia selvitetään kahdenlaisessa erilaisessa ympäristössä. Hämeenlinnanväylän mittaukset kertovat siitä, miten vilkas liikenne vaikuttaa ilmanlaatuun pääväylän varrella.

Helsingissä Teollisuuskadun mittauspaikka kertoo myös vilkkaan liikenteen päästöjen vaikutuksesta, mutta mittauskohteena on kadun varsi, jossa on paljon korkeita rakennuksia. Kaikissa vuoden 2024 kohteissa on tehty mittauksia myös aiemmin, paitsi Teollisuuskadulla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.