Leppävaaran keskuksen ideakilpailu herätti suuren kiinnostuksen

Junarata ja Turuntie jakavat Leppävaaran kahtia. Kilpailun yhtenä tavoitteena on yhdistää pohjois- ja eteläpuoli vetovoimaiseksi ja viihtyisäksi keskusta-alueeksi, jossa on helppo liikkua myös kävellen ja pyörällä. Kuva: Taneli Lahtinen

Leppävaaran keskuksen ideakilpailun ensimmäiseen vaiheeseen saapui peräti 56 ehdotusta arkkitehtitoimistoilta.

Espoon kaupungin järjestämällä kansainvälisellä kaksivaiheisella ideakilpailulla haetaan junaradan pohjoispuoliselle Leppävaaran keskuksen alueelle toiminnallisesti, kaupunkirakenteellisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoista kokonaissuunnitelmaa.

Rata- ja katualueiden hallitsema ympäristö halutaan eheyttää viihtyisäksi keskusta-alueeksi.

Kilpailun perusteella koottava Leppävaaran keskuksen kokonaissuunnitelma ohjaa alueen asemakaavoitusta, toteuttamista ja rakentamista seuraavien 10–20 vuoden aikana.

Ideakilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa.

– Saimme kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen ilahduttavan määrän, 56 kappaletta, ehdotuksia. Ehdotuksia tuli paljon, etenkin kun kyse on vaativasta tehtävästä, jossa haetaan juuri Leppävaaran keskustaan parhaiten sopivaa ideaa, kertoo kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo tiedotteessa.

Asukkaat voivat tutustua ideakilpailun ensimmäisen vaiheen ehdotuksiin verkossa, jossa niitä pystyy kommentoimaan 5. huhtikuuta saakka.

Yleisökommentit toimitetaan tuomariston tietoon.

Tuomaristo valitsee kilpailun jatkoon kolmesta viiteen parhaaksi katsomaansa ehdotusta. Jatkoon valitut ehdotukset jalostetaan kilpailun toisessa vaiheessa toteuttamiskelpoiseksi keskustasuunnitelmaksi. Myös toisen vaiheen ehdotukset julkaistaan aikanaan verkossa ja niitä pystyy kommentoimaan.

Kilpailun tulos julkistetaan alkuvuodesta 2024.

Kaupunki käynnistää alueen asemakaavoituksen kilpailun voittaneeseen tai voittaneisiin ehdotuksiin perustuen sekä myöntää alueelle yhden tai useamman suunnitteluvarauksen. Rakentaminen suunnittelualueella voi käynnistyä arviolta 2026–2027.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.