Laurinlahden koulu halutaan palauttaa kaupungin investointiohjelmaan

Kuvituskuva

Espoossa vaaditaan Suur-Espoonlahdessa sijaitsevan Laurinlahden koulun peruskorjaamista.

Espoon kasvun ja oppimisen lautakunta on päättänyt ehdottaa kaupungille, että Laurinlahden koulun peruskorjaushanke tulee lisätä takaisin Espoon investointiohjelmaan vuosille 2023-2031.

– Lautakunta pitää tärkeänä, että Laurinlahden koulu peruskorjataan tai uudisrakennetaan peruskoulukäyttöön ja säilytetään investointiohjelmassa alkuperäisen suunnitelman mukaan, tiedotettiin lautakunnan kokouksen jälkeen syyskuussa.

Viimeisimpänä Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto on päättänyt esittää näkemyksenään, että Laurinlahden koulun peruskorjaushanke tulisi sisällyttää uudestaan kaupungin investointiohjelmaan.

Valmistelussa olleessa investointiohjelmassa 2023-2031 on kerrottu, että tekeillä oleva Espoonlahden kouluverkkoselvitys johtanee siihen, että Kiviruukin alueen hanke korvaa Laurinlahden kouluhankkeen.

Laurinlahden koulurakennus on tarkoitus purkaa. Suunnitelman mukaan oppilaat siirretään Rehtorintiellä oleviin tiloihin siihen asti kunnes Kiviruukin kouluhanke valmistuu.

Laurinlahden koulun lakkautusuhka on herättänyt huolta alueen asukkaissa. Nettiadressi nimeltään ”Laurinlahden koulua ei tule lakkauttaa” on kerännyt yli 1 100 allekirjoitusta.

Kouluhankkeiden osalta tila- ja asuntojaosto ehdottaa myös, että Jupperin koulun ja päiväkodin uudisrakennus tulee palauttaa investointisuunnitelmaan valtuuston aiemmin tehtyjen linjausten mukaisesti. Jaosto myös toistaa vuoden takaisen huomionsa siitä, että ratkaisuja Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulujen tyhjien koulurakennusten tulevaisuudesta tulee kiirehtiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.