Laureaan hakeneita kiinnostivat turvallisuus- ja rikosseuraamusalat

Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella.

Uudellamaalla toimivan Laurea-ammattikorkeakoulun suomenkielisiin koulutuksiin haki 14. syyskuuta päättyneessä yhteishaussa yhteensä 4 626 ensisijaista hakijaa.

Keskimäärin ensisijaisia hakijoita jokaista tarjolla ollutta opiskelupaikkaa kohden oli 4,3. Erityisesti hakijoita kiinnostivat turvallisuuteen liittyvät koulutukset.

Syksyn yhteishaussa turvallisuuden ja riskienhallinnan tradenomikoulutukseen Espoon Leppävaaran kampukselle haki 318 ensisijaista hakijaa.

Aloituspaikkoja koulutuksessa oli tarjolla 40, joten jokaista opiskelupaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli 7,95.

Myös ylemmän korkeakoulututkinnon tarjoava turvallisuusjohtamisen koulutus oli suosittu ja siihen ensisijaisia hakijoita oli 283.

Digitalisoituvassa maailmassa kyberuhilta suojautuminen on yhä tärkeämpää liiketoiminnan jatkuvuuden takaamiseksi. Myös Laurean kyberturvallisuuteen keskittyvä tietojenkäsittelyn koulutus keräsi viime syksyä enemmän hakijoita tämän vuoden yhteishaussa. Ensisijaisia hakijoita koulutukseen oli 316, tiedottaa Laurea-ammattikorkeakoulu.

– Ainoana ammattikorkeakouluna Suomessa Laurea tarjoaa AMK-tasoista rikosseuraamusalan sosionomin koulutusta. Rikosseuraamusalan koulutus nousikin Laurean suomenkielisistä koulutuksista vetovoimaisimmaksi eli ensisijaisten hakijoiden määrässä yhtä aloituspaikkaa kohti. Ensisijaiseksi vaihtoehdokseen koulutuksen oli valinnut 274 hakijaa, joten yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 13,7 hakijaa, tiedottaa Laurea-ammattikorkeakoulu.

Tämän syksyn yhteishaussa rikosseuraamusalan sosionomitutkinto sai Laureassa rinnalleen myös ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan rikosseuraamusalan kehittäminen ja johtaminen -koulutuksen. Kokonaan verkko-opintoina toteutettava koulutus keräsi ensisijaisia hakijoita 82, kun aloituspaikkoja tarjolla oli 30.

Kaikkiaan Laurean suomenkielisiin koulutuksiin tuli syksyn yhteishaussa 18 169 hakemusta, joka on noin 1 713 enemmän kuin vuosi sitten.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.