Kirstin koulun peruskorjaus on puoli vuotta myöhässä Suvelassa

Suvelassa sijaitsevan Kirstin koulun peruskorjauksen piti alun perin valmistua joulukuussa 2018, mutta näillä näkymin peruskorjaus valmistuu vasta ensi kesänä. Myös korjaushankkeen kustannukset ovat nousseet.

Kirstin koulu kuuluu Espoon koulujen elinkaarimallilla korjattavien koulujen neljänteen vaiheeseen yhdessä Viherlaakson koulun kanssa. Espoon kaupunginvaltuusto käsittelee kummankin koulun korjauskustannusten nousua kokouksessaan 25. helmikuuta.

Hankkeiden tavoitekustannusta esitetään nostettavaksi 69 miljoonaan euroon. Vuonna 2017 valtuusto hyväksyi hankkeiden tavoitekustannukseksi yhteensä 62 miljoonaa euroa.

– Kirstin koulun ja päiväkodin osalta ylimääräisiä kustannuksia ovat aiheuttaneet muun muassa alapohjarakenteiden ennakoitua suuremmat toimenpiteet, päiväkodin sisäilmakorjaukset, lisääntyneet haitta-ainepurut, vanhojen muovimattojen alla olevan rakenteen ylimääräinen kapselointikäsittely VOC-löydösten takia sekä työmaan alkuvaiheessa syntynyt ilkivaltainen tulipalo, luetellaan valtuuston käsittelyyn menevässä esityksessä.

Viherlaakson koulun peruskorjauksen valmistuminen lykkääntyy ensi joulukuusta heinäkuuhun 2020.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi Kirstin ja Viherlaakson koulun peruskorjausten nousseet kustannukset tammikuussa. Nyt kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että myös se hyväksyy asian.