Kennelliitto palkitsee 22 Sankarikoiraa ihmishenkien pelastamisesta

Sankarikoira Pekko, mittelspitz. Kuvaaja: Koiran omistaja

Kennelliitto myöntää vuonna 2023 Sankarikoiran arvon 22 koiralle. Lisäksi 17 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Sankarikoiran arvo voidaan myöntää koiralle, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Koira voi saada Kennelliiton kunniamaininnan myös muista sankariteoista.

Tänä vuonna sankarikoiran arvolla palkitaan labradorinnoutaja Alma, tsekinpaimenkoira Alma, rottweiler Carlos, dobermanni Jedi, shetlanninlammaskoira Lara, walesinspringerspanielit Lara ja Viivi, berninpaimenkoira Leevi, monirotuinen Lenni, monirotuinen Luna, sileäkarvainen collie Nasta, hovawart Netta, mittelspitz Pekko, kultainennoutaja Peppi, jackrussellinterrieri Ritu, saksanpaimenkoira Roope, monirotuinen Rosso, suomenpystykorva Ryyti, bretoni Selma, hollanninpaimenkoira Unto, kääpiösnautseri Vili ja rottweiler Vilma.

Kunniamaininnan saavat dreeveri Ansa, jackrussellinterrieri Barbi, suursnautseri Bruno, sileäkarvainen collie Diego, monirotuinen Eddie, monirotuinen Jeti, pitkäkarvainen collie Joosef, monirotuiset Lambi ja Strelka, lapinporokoira Lissu, monirotuinen Lola, suomenlapinkoira Pete, samojedinkoira Sisu, monirotuinen Tilda, slovakiancuvac Ukko, ranskanbulldoggi Uuno ja kääpiövillakoira Vili.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista jo 1970-luvulta lähtien.

Sankarikoira-arvonimiä myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki. Kennelliitto myöntää Sankarikoira-arvoja koirille, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Sankarikoirat palkitaan joulukuussa Koiramessuilla Helsingissä. Palkitsemisessa on mukana Kennelliiton yhteistyökumppani Agria Eläinvakuutus.

Esimerkiksi dobermanni Jedi herätti omistajansa ja alkoi sen jälkeen tökkimään omistajansa puolisoa.

– Omistaja alkuun ihmetteli koiran toimintaa, mutta ymmärsi pian, että jotain voi olla hätänä. Puolison verensokeriarvot olivat hyvin alhaiset. Jedin omistaja sai puolisonsa hereille ja annettua hänelle apua tilanteessa. Jedin päättäväisen toiminnan ansiosta tilanne päättyi hyvin, kerrotaan Kennelliiton tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.