Kaupunki on päättänyt sulkea Tapiolan asiointipisteen

Kaupungin asiointipiste sijaitsee kauppakeskus Ainoassa. Arkistokuva.

Espoon kaupunki sulkee useita neuvontapalvelua tarjoavia asiointipisteitä vuoden 2022 aikana.

Tapiolan asiointipiste lakkautetaan syyskuussa 2022, kun nykyinen tilojen vuokrasopimus päättyy.

Espoon keskuksen nykyinen palvelupiste suljetaan 30. kesäkuuta 2022. Sen jälkeen palvelu toteutetaan kevyemmällä mallilla kaupungin tai yhteistyökumppanin tiloissa.

Espoonlahden Pikkulaivan palvelupiste suljetaan 31. maaliskuuta 2022, jonka jälkeen Espoonlahden kirjastoon tai muuhun Espoonlahden alueella sijaitsevaan tilaan toteutetaan kevyt asiointipiste.

Espoon kaupungin asiointipisteet tarjoavat nykyisellään monenlaisia palveluja.

Asiointipisteissä saa työntekijöiltä neuvontaa kaupungin ja sen sopimuskumppaneiden palveluista, opastetaan sähköisessä verkkoasioinnissa sekä myydään HSL:n ja Lippupisteen lippuja.

Asiointipisteissä on kuntalaiskäyttöön tietokoneita sekä tulostus- ja kopiointimahdollisuus. Asiointipisteillä on sopimus Kelan kanssa liittyen Kela-asioiden neuvontaan ja Kelan hakemusten vastaanottoon. Asiointipisteet toimivat kaupungin käteiskassana ja postin vastaanottopaikkoina.

Kiinteiden asiointipisteiden myötä Espoo käynnistää liikkuvan asiointipalvelumallin sekä panostaa kuntalaisille suunnattavan digitaalisen tuen kehittämiseen.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi Espoon liikkuvan asiointipalvelumallin käynnistämisen ja kolmen kiinteän asiointipisteen sulkemisen kokouksessaan 20. joulukuuta 2021.

Asiointipisteiden sulkeminen ja liikkuvaan palveluun ja digitukeen panostaminen ovat osa Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelman toimenpiteitä.

– Muutos olisi kuitenkin ollut edessä ilman säästöpaineitakin, koska kaupungin ja sen kumppanien palvelujen digitalisoituminen on muuttanut ja tulee muuttamaan asiointipalvelujen tarvetta, kaupunki tiedotti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.