Kauniaisten seurakuntien perheneuvonta siirtyy Espooseen

Kauniaisissa asuvat parit saavat 1. maaliskuuta 2021 alkaen pari-, perhe- ja yksilöterapiaa Espoon seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksesta. Perheneuvonta on ilmaista kaikille kauniaislaisille eikä edellytä kirkkoon kuulumista.

– Kauniaisten seurakuntayhtymän sairaalapastorin ja perheneuvojan virkaa tehnyt henkilö jää kesällä eläkkeelle. Tässä tilanteessa on luonteva etsiä yhteistyökumppani Espoon seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksesta, jolla on hyvä maine ja ammattitaitoiset työntekijät. Kauniaisten kaupunki on kaksikielinen, joten meille on tärkeää, että perheneuvontaa saa jatkossakin ruotsin kielellä, kertoo tiedotteessa Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Mimosa Mäkinen.

Espoon seurakuntien perheneuvonnassa työskentelee 14 perheneuvojaa, joista kaksi antaa neuvontaa sekä suomeksi että ruotsiksi. Perheneuvonnan toimipisteet ovat Tapiolassa Tornitalossa ja Spektrissä.

Kauniaislaiset voivat hakeutua asiakkaaksi yksin, yhdessä kumppanin kanssa tai perheenä etnisestä taustasta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

– Tällä hetkellä 95 prosenttia tapaamisista toteutetaan etänä koronan vuoksi. Videovälitteiset tapahtumat ovat sujuneet hyvin ja asiakkaat hyötyvät niistä yhtäläisesti verrattuna kasvokkain tapaamisiin. Palvelun saatavuus on myös hyvä. Sisäänottoprosentti oli viime vuonna 68 prosenttia eli suurin osa pääsee asiakkaaksi, kertoo Espoon seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Aku Kaura.

Espoon seurakuntien perheneuvonnalla on vuosittain noin 800 asiakasta ja tapaamisia järjestetään noin 5000.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.