JuuriJuhla-RotFest 2021 kotimaisin voimin Espoossa

JuuriJuhla-RotFest –kansanmusiikkifestivaali pidetään Espoossa 5.-10.4.2021.

Tämä Espoon kansanmusiikin kaupunkifestivaali siirrettiin sisältöineen viime vuodelta tälle vuodelle. Koronarajoitusten vuoksi ulkomaisten esiintyjien tulo sekä joitakin muita tapahtumia piti kuitenkin peruuttaa tältä vuodelta. Konsertit striimataan suorina lähetyksinä, ja festivaalin järjestäjät toivovat, että huhtikuussa myös pieni yleisö pääsisi paikalle.

Festivaalin aloittaa 5.4. Ensemble Gamut! -yhtyeen levynjulkistamiskonsertti, missä yhdistellään kansanmusiikkia keskiaikaiseen musiikkiin.

Lisäksi esimerkiksi 7.4. kuullaan musiikkia Brunskäristä Maria Kalaniemen ja Pekka Pentikäisen tulkitsemana ja matkataan Aspön idyllisiin tunnelmiin Aspö spelmän -yhtyeen musiikin myötä. Konsertti toivoo ihmisten kiinnittävän huomiota Itämeren tilaan, ja tulemaan talkoisiin meren hyvinvoinnin puolesta. Tapahtuman yksi yhteistyökumppani on WWF.

Juurakko-yhtyeen 10-vuotisjuhlavuoden konsertti 10.4. tarjoilee materiaalia heidän kaikilta albumeiltaan ja joitain harvemmin soitettuja kappaleita. Juurakon jälkeen Sellosalin lavan valtaa Kimmo Pohjonen UZone! Kimmo Pohjonen tuo haitaria esille yhä elektronisempana koneena, joka tuottaa tekstuuria, rytmiä ja äänimassoja, sekä kontrolloi syntikoita ja efektejä, sekä liikuttaa ääntä myös tilassa.

Ajantasainen ohjelma ja uutiset löytyvät nettisivuilta www.juurijuhla.fi sekä tapahtuman FB-sivuilta.