Jopa 1 300 lapsen koulukeskus valmistui Leppävaaraan

Monikon koulukeskus on valmistunut Leppävaaran Veräjäpellonkadulle.

Hankkeessa on yhdistetty peruskorjausta ja uudisrakentamista. Erikoisen Monikosta tekee se, että se yhdistää saman katon alle suomenkielisen ja ruotsinkielisen opetuksen ja varhaiskasvatuksen.
Monikkoon tulee tilat yhteensä 1300 lapselle.

– Koulukeskus yhdistää muun muassa Veräjäpellon ja Leppävaaran suomenkieliset koulut sekä ruotsinkielisen Albergaskolanin. Koulut pysyvät erillisinä, mutta käyttävät osittain samoja tiloja. Rakennuksessa on tilat myös Monikon päiväkodille ja Alberga daghem och förskolalle, tiedotti Espoon kaupunki.
Toiminta Monikon tiloissa alkaa elokuussa 2021.

Kolmikerroksisen koulukeskuksen laajuus on noin 15 000 bruttoneliömetriä. Sen tieltä purettiin Veräjäpellon ja Veräjäkulman koulut sekä Leppävaaran laajennus- ja siirtokoulu, lukuun ottamatta vuonna 1939 valmistunutta suojeltua koulun vanhinta osaa. Suojeltu osa peruskorjattiin ja modernisoitiin nykyaikaisten vaatimusten mukaisesti osaksi uutta rakennusta.

Monikon katolla on aurinkosähköpaneeleja 760 neliömetrin edestä. Rakennuksen pääasiallisena lämmityksenä käytetään maalämpöä. Alueelle on porattu yhteensä 11 kilometriä maalämpökaivoa. Käytössä on myös maaviilennys, joka ohjaa kesällä lämpöä takaisin maaperään.

Aurinkopaneelit koulun katolla. Kuva: SRV