Hurraa-palkinto Suviniityn asumisoikeustaloille

Espoon keskuksen uudelle Suviniityn asuinalueelle rakennetut asumisoikeustalot on palkittu Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen vuotuisella Hurraa -tunnustuspalkinnolla 2019.

TA-Asumisoikeus Oy:n rakennuttama kohde osoitteessa Reviisorinkatu 6 koostuu kolmesta kerrostalosta, joissa on yhteensä 58 asumisoikeusasuntoa.

Kohde on arkkitehtuuriltaan ajaton, ja se voisi sijaita missä tahansa eurooppalaisessa kaupungissa. Lisäksi toteutus on erityisen onnistunut, perusteli Espoon rakennuslautakunnan puheenjohtaja Janne Tähtikunnas voittajan valintaa.

Syksyllä 2018 valmistuneissa taloissa on asuntoja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Asukkaiden käytössä on yhteistilat, joihin lukeutuu muun muassa kaksi talosaunaa vilvoitteluterasseineen sekä pesula.

– Reviisorinkatu 6:sta tekee erityisen se, että olemme onnistuneet yhdistämään arkkitehtonisesti hienon kokonaisuuden sekä viihtyisän ja kohtuuhintaisen asumisen, TA-Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Esa Mustonen totesi tiedotteessa.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Pääurakoitsijana toimi Jatke Uusimaa Oy.

Hurraa -tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2014 lähtien kohteelle, joka toteuttaa Espoon rakennusvalvonnan tarkoitusperiä esimerkillisesti.