Hurraa-palkinto Leppävaaran uudelle koulukeskukselle

Leppävaaraan valmistunut uusi koulukeskus Monikko on saanut vuoden 2021 Hurraa-palkinnon.

Hurraa-palkinto on Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunnan sekä ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen vuosittain myöntämä tunnustus erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle.

Kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta perustelivat koulukeskus Monikon valintaa sillä, että kohteessa on onnistuttu hienosti yhdistämään vanha suojeltu rakennuksen osa uuteen rakennukseen. Tuloksena on lautakunnan mukaan viihtyisä kokonaisuus.

Monikko koostuu sekä vuonna 1939 valmistuneesta ja sittemmin suojellusta Leppävaaran kansakoulusta, joka on peruskorjattu osaksi uutta rakennusta. Monikon pääsuunnittelija on Tomi Perko Arkkitehtitoimisto Perko Oy:stä. Rakennuttajana on Espoon kaupungin Tilapalvelut ja pääurakoitsijana toimi SRV Oyj.

Monikko sijoittuu historiallisesti ja maisemallisesti vaativaan ympäristöön Leppävaaran urheilupuiston ja kirkon läheisyyteen.

Uudisrakennuksen julkisivumateriaaleina on käytetty kuultokäsiteltyä puuta ja 3D-struksturoitua valkobetonia. Rakennuksessa on erikorkuisia osioita ja kokonaisuus on mittakaavaltaan inhimillinen myös lapselle.

– Toteutus on sellainen, ettei suojellun osion asema jää alisteiseksi vaan vanha osa näyttäytyy pääosin itsenäisenä rakennuksena, tiedotti Espoon kaupunki.

Monikko on myös siinä mielessä ainutlaatuinen kouluhanke, että se on ensimmäinen espoolaiskoulu, jossa on koulu- ja päiväkotitilat sekä suomen- että ruotsinkielisille lapsille. Rakennus otettiin käyttöön elokuussa 2021.

Kunniamaininnan vuoden 2021 Hurraa-palkinnossa saivat asuinkerrostalot Vermonniityssä osoitteessa Uuno Kailaan katu 4 ja 6 sekä pientaloalue Perusmäessä.