Sortti-keräysautot kiertävät pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella

Sortti-keräysautoille voi tuoda kotiin kertynyttä vaarallista jätettä, metallijätettä sekä sähkölaite- ja elektroniikkaromua.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) Sortti-keräysautot kiertävät kymmenen viikon ajan.

Kierros alkaa heti pääsiäisen jälkeen 2. huhtikuuta Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa.

Vantaalle autot siirtyvät 6. toukokuuta ja Kirkkonummen vuoro on 29.5.–4.6.2024.

Kaikki keräysautojen pysähdyspaikat, aikataulut sekä pysäkkikartta löytyvät HSY:n verkkosivuilta osoitteesta hsy.fi/keraysautot.

– Tuomme keräyksen lähelle: pysähdyspaikkoja on jälleen lähes 300. Nyt kannattaa erityisesti autottomienkin laittaa aikataulu kalenteriinsa ja siivota kaapit ja varastot ylimääräisistä jätteistä, HSY:n toimintovastaava Maarit Kiviranta suosittelee.

Sortti-autot keräävät maksutta kotitalouksien vaarallisia jätteitä sekä metalli-, sähkölaite- ja elektroniikkaromua.

Keräyksen aikana kodin vaaralliset jätteet kerätään omaan Sortti-autoonsa. Omat Sortti-autot ovat myös kodin metalliromuille ja sähkö- ja elektroniikkalaitteille.

– Jokaiselle kolmelle jätelajille on omat keräysautonsa. Jätteet kannattaakin lajitella jo kotona valmiiksi. Lajitteluohjeita löytyy HSY:n verkkosivulta hsy.fi/jateopas. Apua voi kysyä myös keräysautojen mukana kulkevilta ympäristöneuvojilta, kerrotaan HSY:n tiedotteessa.

Keräys on suunnattu niille asukkaiden harvemmin syntyville jätteille, joille ei ole keräysastiaa kiinteistöllä tai Rinki-ekopisteissä tai jotka eivät mahdu niihin.

– Vaaralliset jätteet on erityisen tärkeää toimittaa keräykseen, sillä ne voivat väärin käsiteltyinä aiheuttaa haittaa tai olla vaaraksi ihmisille, eläimille ja ympäristölle. Niitä ei saa koskaan laittaa sekajätteen joukkoon eikä päästää luontoon tai laskea viemäriin, HSY tiedottaa.

HSY toimittaa keräysautoille tuodut vaaralliset jätteet asianmukaiseen käsittelyyn. Metallijätteet ja sähkölaitteet kierrätetään uusien tuotteiden raaka-aineiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.