HSL ehdottaa: runkolinja 510 Matinkylään ja Espoonlahteen

Espoonlahden, Kivenlahden ja Matinkylän alueella saattaa tulevaisuudessa näkyä oranssin värisiä linja-autoja.

Etelä-Espoon bussilinjat uudistuvat, koska metro laajenee Matinkylästä Kivenlahteen.

Helsingin seudun liikenne (HSL) on laatinut ja julkaissut ensimmäisen luonnoksen Etelä-Espoon bussien uusiksi reiteiksi. Bussilinjojen muutokset astuvat voimaan sitten kun metro kulkee Kivenlahteen, arviolta vuonna 2023.

– Uusien linjojen lähtökohtana on, että palvelutalo säilyy yhtä hyvänä kuin nykyisinkin. Olemme esitelleet aiempia suunnitelmia blogissa, jossa saamiamme palautteita olemme ottaneet huomioon nyt julkaistussa luonnoksessa, kerrotaan HSL:n nettisivulla julkaistussa uutisessa.

Luonnos sisältää useita muutoksia Etelä-Espoon nykyiseen bussilinjastoon. Yksi merkittävä muutos on esimerkiksi se, että nykyinen oranssi runkolinja 510 jatkuisi Westendinasemalta Kivenlahteen. Näin Matinkylästä, Espoonlahdesta ja Kivenlahdesta muodostuisi vaihdoton bussiyhteys muun muassa Helsingin Meilahteen, Pasilaan ja Munkkiniemeen.

Metron laajennuksesta huolimatta Etelä-Espooseen jäisi joitakin Helsingin Kamppiin kulkevia vaihdottomia bussilinjoja. Tavoitteena on, että Länsiväylää pitkin kulkisi ruuhkavuoroja Kamppiin Olarista, Latokaskesta, Tillinmäestä ja Kurttilasta.

– Näiden linjojen, sekä runkolinjan 510 jatkon, avulla parannamme yhteyksiä Helsingin kantakaupunkiin ja turvaamme sen, että metron kyytiin mahtuu paremmin.

Etelä-Espoon bussilinjaston luonnokseen voi tutustua ja antaa palautetta 3. tammikuuta 2021 asti. Luonnos ja kysely löytyvät HSL:n verkkosivulta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.