Osa Espoon päiväkodeista saa henkilöstön kannustuslisän

Kuvituskuva

Espoo yrittää houkutella työvoimaa varhaiskasvatukseen palkan päälle maksettavalla kannustuslisällä.

Espoon kaupungin suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön henkilöstön kannustuslisä tietyin kriteerein valituissa päiväkodeissa.

Kannustuslisää maksetaan 1. elokuuta 2022 alkaen 160 euroa kuukaudessa tehtäväkohtaisen palkan lisäksi. Lisä on määräaikainen ja sitä maksetaan 31. heinäkuuta 2023 saakka.

Espoon kaupungin tiedotteen mukaan kannustuslisää maksetaan kaikille soveltuvan koulutuksen omaaville varhaiskasvatuksen opettajille, erityisopettajille, sosionomeille ja lastenhoitajille valituissa päiväkodeissa.

Lisää maksetaan myös päiväkotien johtajille, kieli- ja kulttuuriopettajille, laaja-alaisille varhaiskasvatuksen erityisopettajille sekä lastenhoitajan varahenkilöille, jotka työskentelevät vähintään 50 prosenttia työajasta valintakriteerit täyttävissä päiväkodeissa. Lisään ovat oikeutettuja myös lastenhoitajan tehtäviin pätevöityneet henkilöt, jotka hoitavat määräaikaisesti varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäviä ko. päiväkodeissa.

Määräaikaista lisää tullaan maksamaan arviolta 300 varhaiskasvatuksen työntekijälle, tiedotti Espoon kaupunki.

– Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä valtava pula varhaiskasvatuksen työntekijöistä, eikä Espoo valitettavasti ole tässä poikkeus. Haluamme olla houkutteleva työnantaja ja lisätäeri keinoin varhaiskasvatuksen ammattilaisten kiinnostusta hakeutua töihin Espooseen, kertoi tiedotteessa Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho.

Käyttöön otettavan kannustuslisän piiriin on valittu päiväkoteja, joissa on ollut haasteita täyttää avoimia työpaikkoja. Tarkoituksena on tukea tällaisia päiväkoteja sosioekonomisin perustein valituilla alueilla.

– Kyse on ns. myönteisestä erityiskohtelusta, jolla halutaan kohdentaa resursseja erityisesti sinne, missä tuen tarve on tavallista suurempi. Tästä on saatu koulumaailmassa hyviä kokemuksia, Rinta-aho jatkoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.