FC Espoo avaa syyskierroksen lauantaina Leppävaarassa

FC Espoo – Tampere United Leppävaarassa 22.7. 17:00

Kaksi viikkoa sitten 0-1-kotitappion Peimari Unitedille kärsinyt Sininen on palannut harjoituskentille lyhyen kesäloman jälkeen. Peimari-peli oli edustukselle kauden 11., ja saldona on sarjan puolivälin kohdalla kolme voittoa, kaksi pistejakoa sekä kuusi häviötä.

Joukkueen keräämät 11 pistettä oikeuttavat B-lohkon yhdeksänteen sijaan, pykälän putoamisrajan yläpuolelle. Päävalmentaja Kalle Vassella on kauden ensimmäisestä puolikkaasta kaksijakoiset tunnelmat, mutta luottoa loppukauteen löytyy.

– Haluaisimme tietenkin, että meillä olisi enemmän pisteitä. Välillä peli on kulkenut todella hyvin, mutta mukaan on mahtunut myös huonoja pelejä. Alkukaudesta puolustimme hieman heikosti, ja nyt olemme taas olleet hieman tehottomia viime aikoina, Vasse toteaa.

– Tuntuu, ettei kaikki ole loksahtanut kohdilleen, mutta kausi ei ole ollut pelillisesti huono. Harjoittelu on mennyt hyvin, ja muutama nuori pelaaja on saanut paljon vastuuta päästen mukaan miesten peleihin. Siinä mielessä alkukausi ei ole ollut katastrofi. Mikäli saamme pelin toimimaan, voimme nousta korkeallekin sarjataulukossa.

B-lohkon yläpää on erittäin tasainen, sillä kärkiviisikko mahtuu kolmen pisteen sisään. Esimerkiksi neljäntenä majaileva KäPa on tahkonut jopa kuusi tasapeliä, joten pelit ovat menneet ajoittain todella ristiin. Myös keskikastissa ja putoamistaistelussa on kaikki auki, ja Vasse näkeekin lohkon loppusijoitukset avoimina sekä kärkeä että häntäpäätä myöten.

– Koko sarjassa on mielestäni aika mielenkiintoinen tilanne. Varmaan mennään pitkällekin syksyyn, ennen kuin paikat ratkeavat. Tämä on todella kehittävä paikka pelata jatkuvasti merkityksellisiä otteluita. Se on varmasti kivempaa kuin kärjen takana turvallisessa asemassa, Vasse pohtii.

Lauantaina Leppävaaraan saapuva Tampere United pääsi kesätauolle viiden tappiottoman ottelun saattelemana. Lohkon keskikastiin noussut TamU on vahvistunut heinäkuun aikana Sasu Niemisellä sekä Veikkausliigastakin tutulla Leroy Malukalla.

Myös FC Espoo saa kokoonpanoonsa vahvistusta, sillä joukkueen kapteeni Joni Saastamoinen on päässyt viimein pelikuntoon. Koko alkukauden sivusta seuranneen "Lelun" lisäksi toppariosaston Linus Salminen palasi harjoituksiin loukkaantumisten jälkeen, joten sairastupa on tyhjempi kuin aikoihin.

Puolustajien lisäksi keskikenttäpelaaja Jaakko Lepola nähtäneen lauantaina Sinisen kokoonpanossa. Kokenut pallotaituri on kansainvälisen siirtoikkunan auettua vihdoin pelikelpoinen, ja valmis auttamaan joukkuetta omalta osaltaan.

Kauden avauspelissä 1-3-voiton Pyynikiltä hakenut edustus pyrkii uusimaan tempun tamperelaisten kustannuksella, vaikka joukkueiden kuntopuntarikäyrät ovat täysin erilaiset. Vasse odottaa ottelusta yhtä tasaista kuin viime kohtaamisesta, joka kääntyi espoolaisten eduksi vasta toisella jaksolla.

– TamU on hyvä jengi, ja heillä on hyvähenkinen sekä taisteleva joukkue, kuten meilläkin. Pienissä asioissa varmasti ratkaistaan se, kumpi saa kolme pistettä lauantaina. Olemme vetäneet tällä viikolla kauden ylivoimaisesti parhaat kaksi harjoitusta. Kaikki pelaajat näyttävät, että haluavat pelata avauksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.