Espoossa avautui esteetön luontopolku

Korennon kierros sijaitsee Lakiston alueella.

Diakonissalaitos on rakentanut yhteistyössä kumppaneidensa kanssa esteettömän luontopolun Espoon Lakistoon.

Kesäkuun 15. päivä avautunut Korennon kierros -reitti on 610 metriä pitkä.

Kaikille avoin luontopolku päättyy upeaan kotaan ja nuotiopaikkaan.

– Etelä-Suomessa ei ole kovinkaan montaa täysin esteetöntä luontopolkua. Monet metsäreitit eivät ole saavutettavia ja vielä harvemmin esteetön luontopolku on yhdistetty esteettömään nuotiopaikkaan, kuten Korennon kierroksella on. Luonto kuuluu kaikille ja näin voimme mahdollistaa sen osaltamme yhä useammalle, kertoi tiedotteessa kehittämispäällikkö Nadja Delcos Diakonissalaitokselta.

Luontopolku täydentää Lakiston alueen esteettömiä virkistyspalveluja, koska alueella on ennestään esteetön frisbeepark ja leikkipuisto.

Luontopolku on saanut nimensä alueella viihtyvien sudenkorentojen mukaan – eri lajeja on tunnistettu jopa 22.

Alueella on luonnontilassa olevaa metsää, lampia, kallioalueita sekä aluetta halkova Lakistonjoki, jonka vierellä polku kulkee. Leveä ja tasainen tie johdattaa laavulle, jossa on kaksi tulentekopaikkaa ja runsaasti tilaa eväshetkeen.

Luontopolku on rakennettu yhteistyössä Diakonissalaitoksen, Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvan Rinnekotien, Etelä-Suomen aluehallintoviraston, Hyvinvoiva Espoo -ohjelman sekä Espoon kaupungin liikunnan ja urheilun tulosyksikön, Metsä Groupin, Rinnetuki ry:n, Lions Club Espoo Pohjoisen ja Partioaitan kanssa.

– Luonto tuottaa ihmisille onnellisuutta lukemattomin eri tavoin. Se parantaa tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia sekä antaa uusia kokemuksia. Yhdenvertaiset luontoliikuntamahdollisuudet ovat jokaisen oikeus. Siksi on hienoa olla mukana edistämässä esteettömiä luontoelämyksiä upealla Lakiston ulkoilualueella, kertoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Katariina Saelan taustoja yhteistyölle.

Reitti päättyy esteettömään levähdyspaikkaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.