Espooseen yli 80 metrin korkeudessa sijaitseva näköalaravintola

Espoon legendaariseen Nesteen tornitaloon eli nykyiseen Accountor Toweriin perustetaan näköalaravintola ja terassi.

Avauduttuaan ensi vuoden alussa ravintola sijaitsee ikonisen tornitalon huipulla, joka on 84 metrin korkeudessa maanpinnasta. Näin ollen kyseessä on pääkaupunkiseudun korkeimmalla paikalla sijaitseva yleisöravintola.

Näköalaravintolan käsittävä Espoon Haukilahden vesitornin korkeus on reilut 45 metriä. Helsingin Vuosaaren 87-metriseen Cirrus-tornitaloon ei koskaan rakennettu yleisölle avointa kahvilaa, eikä sellaista ole tulossa Kalasataman Majakka-tornitaloonkaan.

Entinen Nesteen ja Fortumin pääkonttori valmistui vuonna 1976 ja se on tunnettu myös nimellä Raaden hammas.

Regenero Oy peruskorjauttaa koko ikonisen tornitalon. Tähän saakka tornitalon huipulla ei ole ollut ravintolaa, vaan kolme ylintä kerrosta ovat olleet pelkkää konehuonetta ja teknistä tilaa.

Accountor Towerin näköalaravintolan nimenä on Lucy in the Sky. Tammikuussa 2020 avautuvan Lucyn keittiötä pyörittävät Jouni Toivanen ja Richard Sloan.

Ravintola tulee olemaan auki seitsemän päivää viikossa. Vaikka ravintola kohoaa taivaisiin, on tavoitteena tehdä paikasta helposti lähestyttävä ja maanläheinen.

– Ravintolaan voi tulla nauttimaan pelkän pääruoan ja terassilla ihailla maisemia viinilasin tai cocktailin kera. Haluamme tehdä Lucysta paikan, josta espoolaiset voivat olla ylpeitä, kertoo ravintoloitsija Kim Heiniö.

Lucyn lasiseinät tarjoavat näkymät neljään eri ilmansuuntaan, joista aukeava maisema vaihtelee Nuuksion kansallispuistosta Helsingin urbaaniin keskustaan ja merelliseen saaristoon.

– Sijainnin ja maisemien henkeäsalpaavan kauneuden tajuaa vasta, kun seisoo paikan päällä yli 80 metrin korkeudessa, Heiniö kertoo.