Saaristomuseo Pentala avautumassa yleisölle

Espoon kaupunginmuseo valmistelee Suvisaaristossa sijaitsevan Saaristomuseo Pentalan avautumista. Saaristomuseo tuo ainutlaatuisen saaristoympäristön osaksi Espoo-tarinaa, 2030 kulttuuristrategiaa sekä jatkaa Rantaraittia kohti merta.

Saaristomuseo Pentalan museoalueen rakennukset on kunnostettu ja tulevan kesän ja syksyn aikana työt jatkuvat piha- ja peltoalueilla. Avautuessaan kesällä 2018 saaristomuseo tuo ainutlaatuisen saaristoympäristön osaksi Espoo-tarinaa, 2030 kulttuuristrategiaa sekä jatkaa Rantaraittia kohti merta.

Saaristomuseo tuo kaupungin merellisen menneisyyden kuntalaisten, matkailijoiden ja veneilijöiden ulottuville. Pentalan saaresta tulee laajin virkistysalue ja saaristomuseosta merkittävin kulttuuripalvelu Espoon saariston alueella. Suunnitteilla on moniaistinen ja elävä museo, jossa tutustutaan saaristoelämän moniin puoliin asumisesta ja työnteosta huvilaelämään ja vapaa-ajan viettoon. Museo tulee olemaan ainutlaatuinen kokonaisuus koko Suomen mittakaavassa. Tuleva museoalue muodostuu hyvin säilyneestä, valtakunnallisesti merkittävästä kalastaja- ja huvilamiljööstä.

Saaristomuseohanketta valmistellaan yhteistyössä Espoon kaupungin tilapalveluiden, kaupunkitekniikka keskuksen, liikunta- ja nuorisopalveluiden kanssa. Saaren metsä- ja luonnonsuojelualueen luontopolkujen ja muun luontotoiminnan puitteissa tehdään tiivistä yhteistyötä Espoon ympäristökeskuksen kanssa.

Kuvassa väkeä Pentalan saaristopäivillä 2016. Kuva: EKM/Henna Aaltonen.

Pentala faktat:

Espoon Suvisaaristossa sijaitseva, 130 hehtaarin kokoinen Pentala on Etelä-Suomen korkein saari. Noin puolet Pentalasta on luonnonsuojelualuetta. Saaressa on myös Pentalanjärvi (Pentalaträsket), jossa on noin 0,15 hehtaarin kokoinen saari. Noin puolet Pentalan saaresta on nykyisin Espoon kaupungin omistuksessa. Pääosa kaupungin maasta sijaitsee saaren keskiosissa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.