Friikkipirtelöllä uutta makua vappuun

Vapun ostoskorien perinteinen tuote on sima, jota ostetaan keskimäärin 1,7 litraa per henkilö. Moni on tehnyt siman myös itse. Vappu onkin sitruunoiden ja fariinisokerin suurin sesonki. Tänä vuonna vapun hittireseptiksi saattaa kuitenkin nousta friikkipirtelö.

Perinteisiä suosikkituotteita ovat sima ja munkit

Vappuun olennaisesti kuuluvien makeiden herkkujen, munkin ja tippaleivän taiston voittaa ylivoimaisesti munkki, jota syödään vappuna arviolta kymmenkertaisesti tippaleipään verrattuna. Suosituimpia ovat täytemunkit ja lisäksi erilaiset kuorrutetut donitsit. Munkki maistuu suomalaisille ympäri vuoden, tippaleipiä syödään vain vappuna.

Jos sima ja munkit kyllästyttävät, kokeile friikkipirtelöä

Australiasta Suomeen rantautunut jälkiruokavillitys, freak shake eli friikkipirtelö on korkeaan lasiin tai lasipurkkiin koottu pirtelöannos, jonka reunoilta pursuaa suklaa- ja toffeekastiketta, kermavaahtoa, makeisia ja strösseleitä sekä suolapähkinöitä ja pretzeleitä. Pirtelölasin päällä voi olla browniepaloja, kokonaisia donitseja tai vaikkapa keksejä.

Ainekset 2 annosta:

1/2pkt (5 dl) suklaakermajäätelöä

1dl maitoa

3/4dl maapähkinävoita

1dl vispikermaa

1/2dl suolapähkinöitä

2 minidonitsia

nonparelleja

Valmistus (alle 15 min)

Levitä maapähkinävoita runsaasti lasin tai lasipurkin reunoille. Kiinnitä levitteen avulla suolapähkinöitä koristeeksi.

Valmista pirtelö tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mittaa jäätelö ja maito kulhoon ja aja seos tasaiseksi. Sekoita joukkoon 1 rkl maapähkinävoita.

Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. (Voit myös käyttää valmista kermavaahtoa.)

Kaada pirtelö laseihin. Pursota päälle reilusti kermavaahtoa ja koristele. Levitä hieman maapähkinävoita donitsin päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja. Pujota pilli donitsin läpi ja aseta pirtelöön. Voit käyttää koristelussa lisäksi suolapähkinöitä, maapähkinävoita tai sulatettua suklaata. Vain mielikuvitus on rajana.

Lähde: K-ruoka.fi

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.