Jätteistä eroon myös lauantaina

HSY:n Sortti-asemat ovat avoinna keväällä myös kolmena lauantaina: 29.4., 13.5. ja 20.5. kello 9–16. Asemille voi tuoda maksutta muun muassa sähkölaitteita, kodin vaarallista jätettä, metallia ja kuution verran painekyllästettyä puuta.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Sortti-asemat ovat keväällä avoinna kolmena lauantaina: 29.4., 13.5. ja 20.5. kello 9–16. Muutoin asemat palvelevat arkisin kello 7–21.

Kevätviikonloput ovat monesti pihojen, puutarhojen ja varastojen siivoamisen aikaa, jolloin syntyy paljon erilaista jätettä.

• Asiakasmäärämme kasvavat selvästi keväisin, joten haluamme helpottaa arki-iltojen ruuhkia tarjoamalla asukkaillemme mahdollisuuden päästä eroon jätteistään lauantaina. Arkipäivistä vilkkaimpia ovat maanantait ja perjantait, kertoo HSY:n toimintovastaava Eetu Keinänen.

Ruuhkia Konalan Sortti-asemalla lisäävät myös toukokuun puolivälissä käynnistyvät tietyöt, jotka hankaloittavat kulkua asemalle.

Puutarhajäte ja risut viiden euron kuormahinnalla

Sortti-asemille voi tuoda maksutta monia kodeissa kertyneitä jätteitä, kuten sähkölaitteita, kotitalouksien vaarallista jätettä, metallia, kartonkia, pahvia, paperia, lasipurkkeja ja kuution verran painekyllästettyä puuta.

Puutarhajäte- tai risukuorma maksaa Sortti-asemalla viisi euroa. Myös puunrungoista ja kannoista pääsee eroon viiden euron kuormahinnalla. Risut ja oksat pitää lajitella erilleen puutarhajätteestä, sillä ne haketetaan ennen käsittelyä. Puutarhajätettä ei saa viedä metsiin tai puistoihin. Ämmässuon ja Kivikon Sortti-asemalta voi ostaa mukaan Metsäpirtin multaa omalle pihalle.

Puutarhajätteen ja risujen lisäksi Sortti-asemille voi tuoda muutakin maksullista jätettä, kuten puujätettä, kipsiä ja sekajätettä.

Sortti-asemille ei voi tuoda jätettä kuorma-autolla. Maksuvälineenä käy pankki-, luotto- tai maksukortti, ei käteinen.

Sortti-asemien sijainnit:

• Ämmässuo, Ämmässuontie 8, Espoo

• Kivikko, Kivikonlaita 5, Helsinki

• Konala, Betonitie 3, Helsinki

• Munkinmäki, Munkinmäentie 3, Kirkkonummi

• Ruskeasanta, Klemmintie 7, Vantaa