Iloisia kohtaamisia, käsitöitä ja hyviä tekoja – liity mukaan

Kuva on otettu sytomyssytapaamisen aikana.

Menita on 1960 perustettu perheyritys, jolla on kaksi myymälää. Yksi Espoon Soukan ostoskeskuksessa ja toinen Helsingin Korkeavuorenkadulla. He myyvät lankojen lisäksi runsaasti erilaisia käsityötarvikkeita. Menita ei kuitenkaan ole mikään perinteinen myymälä, sillä heidän tiloissaan järjestetään myös erilaisia kursseja ja tapahtumia.

– Suurin osa kursseista on yhden illan mittaisia kursseja, jotka kestävät yleensä noin 2,5 tuntia. Kurssiohjelma julkistetaan aina elokuussa ja tammikuussa, ja kursseille on etukäteisilmoittautuminen. Nyt suosituimpia kursseja ovat olleet kaksivärinen patentti ja palavirkkaus, Menitan myyjä Taija Hakkarainen kertoo.

Tämän lisäksi Menitan Soukan ostoskeskuksen tiloissa järjestetään vapaamuotoisia neuletapaamisia.

– Säännölliset Menitan järjestämät neuletapaamiset ovat aina parillisen viikon lauantaina klo 11-15. Se on kaikille avoin, eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen.Lauantain neuletapaamisessa on porukkaa reilusta kymmenestä kolmeenkin kymmeneen, aina vähän riippuen viikosta. Usein tapaamisessa käy samoja ihmisiä, joten porukka tulee nopeasti tutuksi. Siellä voi tehdä omia käsitöitä ja jutella muiden kanssa. Talo tarjoaa kahvia ja teetä, Taija kuvailee.

Myös englanninkielinen Morning Kippers -niminen ryhmä kokoontuu Menitan tiloissa aina keskiviikkoaamuisin.

Alakertaan kokoontuu tekemään käsitöitä myös muita neulepiirejä ja käsityöryhmiä, jotka kokoontuvat tiloihin aina tarpeen mukaan. Taija kertoo muun muassa marttojen sekä esimerkiksi suositun Kalevala CAL -yhteisvirkkuuprojektin virkkaajien kokoontuneen Menitan tiloissa erilaisten projektien tiimoilta. Jos olisi kiinnostunut järjestämään oman käsityökerhon tai muun vastaavan, niin onnistuisiko se teidän tiloissanne?

– Jos joku ryhmä on kiinnostunut kokoontumaan Menitan alakerrassa, niin siitä voi sopia henkilökuntamme kanssa, Taija kertoo iloisesti.

Käsitöitä syöpäpotilaille

Jutustelun ja käsitöiden lomassa tehdään myös hyvää. Joka tiistai Menitan tiloissa kokoontuu SytomyssyHUS-ryhmä, jotka neulovat sytomyssyjä, villasukkia ja muita neuleita syöpäpotilaille. Kuinka paljon näitä käsitöitä on ennätetty tehdä?

– SytomyssyHUSissa on tehty puolen vuoden aikana lukuisia käsitöitä. Kaikkia ei voida laskea, sillä osa postittaa tai vie tuotoksensa suoraan sairaaloihin. Maaliskuusta lokakuuhun on kertynyt kaiken kaikkiaan 1700 käsityötä, josta 670 on aikuisten myssyjä ja 280 lasten ja vauvojen myssyjä. Loput ovat sukkia, tumppuja, huiveja ja leluja, SytomyssyHUS-ryhmän aktiivijäsen Katharina Piik kertoo.

Menita ottaa myös muutoin vastaan sytomyssyjä ja muita syöpähoidossa oleville sopivia neuleita.

Käsityöihmiset voivat osallistua lauantain neuletapaamisiin ja sytomyssytapaamisiin ilman ilmottautumista. Muille kursseille ilmottautuminen onnistuu esimerkiksi Menitan verkkosivuilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.