Espoon seurakunnissa toimitaan turvallisuussuositusten mukaan

Espoon seurakunnissa toimitaan hallituksen suositusten mukaisesti koronaviruspandemian hillitsemiseksi. Seurakuntien toiminnan turvallisuus perustuu riittäviin turvaväleihin, kehotukseen hyvästä hygieniasta ja suositukseen kasvomaskien käytöstä. Turvatoimilla halutaan pitää huolta kaikista toimintaan osallistuvista ja tiloissa vierailevista sekä suojata erityisesti riskiryhmiä. Osa toiminnasta ja palveluista hoidetaan myös verkkovälitteisesti etäyhteyksillä.

Tilojen enimmäishenkilömäärillä taataan turvavälit

Kaikkiin Espoon seurakuntien tiloihin on määritelty enimmäishenkilömäärät, joilla voidaan taata 1-2 metrin turvavälit. Rajoitukset ovat yleisesti ottaen tiukemmat kuin nyt annetussa suosituksessa puolittaa henkilömäärät. Esimerkiksi Espoon tuomiokirkkoon mahtuu normaalisti 550 henkeä, nyt enimmäishenkilömäärä on 150.

Espoon seurakunnat suosittelevat vahvasti, että lapsia lukuun ottamatta kaikki käyttävät kasvomaskeja tilaisuuksissa ja toiminnassa.

Seurakuntien väljät tilat tarjoavat turvalliset puitteet kastejuhlille, vihkimisille ja hautaan siunaamisille. Espoossa nämä tilaisuudet tulisi järjesteää seurakuntien tiloissa, joissa voidaan taata riittävät turvavälit. Myös näissä tilaisuuksissa osallistujien suositellaan käyttävän maskeja. Kotikasteiden osalta suositellaan on, että tilaisuuteen osallistuu papin lisäksi enintään 15 henkeä.

Mahdollisimman turvallista toimintaa, tukea kaikkiin tilanteisiin

Espoon seurakuntien syksyllä käynnistyneessä ryhmätoiminnassa on huomioitu turvavälit ja muut viranomaisohjeistukset. Pieni osa toimintaa on tauolla pandemian vuoksi.

Osa seurakuntien toiminnasta ja palveluista tapahtuu etäyhteyksin. Jumalanpalveluksia ja hartauksia striimataan ja videoidaan, jotta niihin voi osallistua paitsi paikan päällä myös verkon välityksellä. Perheneuvonnassa on hyödynnetty videoyhteyksiä keväästä lähtien. Espoon seurakuntien palvelukeskus ja seurakuntien toimistot palvelevat puhelimitse ja sähköpostilla.

Poikkeuksellisena aikana on tärkeää, että kukaan ei jäisi yksin haastavan tilanteen kanssa. Seurakuntien työntekijät ovat tavoitettavissa keskusteluja varten. Keskusteluapua tarjoaa verkkosivujemme TukiChat arkisin klo 15-18. Papin puhelin -numeroiden kautta tavoittaa keskustelukumppanin joka päivä klo 9-21. Tukitoiminnot löytyvät keskitetysti verkkosivuiltamme www.espoonseurakunnat.fi/apua-ja-tukea

Espoon seurakuntien tilojen enimmäishenkilömäärät on asetettu niin, että 1-2 metrin turvavälit toteutuvat. Leppävaaran kirkkoon mahtuu koronarajoitusten aikana 80 henkeä, normaalisti maksimihenkilömäärä on 315 henkeä. Kirkkosalin penkit on aseteltu normaalia väljemmin. Kuva: Jukka Granström.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.