Espoo tarjoaa lounaspaketteja eskarilaisille, koululaisille ja lukiolaisille

Espoo tarjoaa lounaspaketteja eskarilaisille, koululaisille ja lukiolaisille

Espoossa siirrytään 29.4. alkaen kerran viikossa tapahtuvaan lounaspakettijakeluun. Lounaspaketti on tarkoitettu kotona opiskeleville perusopetuksen oppilaille, lukiolaisille sekä eskarilaisille ja se sisältää lämmitettäviä ruokia. Paketti korvaa eväspussit, joilla etäopetuksessa olevien koululaisten ja lukiolaisten ruokajakelu käynnistettiin Espoossa nopealla aikataululla maaliskuussa.

Espoossa siirrytään eväspussijakelusta lounaspakettien jakamiseen 29.4. alkaen. Lounaspaketteja jaetaan keskiviikkoisin klo 14-17 välillä. Huoltaja tai lukiolainen valitsee Wilmassa lounaspaketin kahdesta vaihtoehdosta sekä paketin noutopaikan 62 jakelupaikasta.

Koululaisten ruokajakelua on kehitetty huoltajilta ja oppilailta tulleen palautteen perusteella ja turvallisuus huomioiden. Pidempi jakeluaika, useat jakelupaikat sekä kerran viikossa tapahtuva nouto vähentävät kohtaamisia. Jatkossa koko kouluviikon lounaat saa haettua kerralla, minkä toivotaan helpottavan perheiden arkea.

Lähiopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat edelleen koululla.

Viikon lounaspaketti on tarkoitettu yhdelle lapselle ja se sisältää viikon koulupäiville valmiit, lämmitettävät ateriat sekä maitoa, vihanneksia ja/tai hedelmiä, näkkileipää ja margariinia viikon lounastarpeisiin. Lounaspakettien sisältö vaihtelee viikoittain. Lounaspakettivaihtoehtoja on kaksi: sekaruoka- ja kasvisvaihtoehto. Kaikki lounaspaketit ovat laktoosittomia.