Espoon keskuksesta supertiheä bussilinja Helsinkiin

Näkymä Espoon keskuksessa, kuvituskuva.

Junalla vai bussilla Espoon keskuksesta Helsingin keskustaan?

Elokuun 12. päivä lähtien valinta on kinkkisempi, sillä silloin Espoon keskuksesta pääsee bussilla Helsinkiin jopa kymmenen minuutin välein.

Osana Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastouudistusta bussilinja 235 aloittaa runkolinjamaisen tiheän liikennöinnin Espoon keskuksen ja Helsingin Elielinaukion välillä.

Uudistuksen myötä linja 235 liikennöi kymmenen minuutin välein joka päivä aamusta iltaan, myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Nykyisin linja 235 liikennöi pääsääntöisesti 20-30 minuutin välein. Uudistuksessa nykyiset linjat 217, 218 ja 226 lakkautetaan.

Espoon keskuksessa linja ajaa juna-asemalta Kirkkojärventietä, Kirkkokatua ja Espoontietä pitkin Ikean ohi.

Uusi runkolinja parantaa myös yhteyksiä Espoon keskuksesta Helsingin läntiseen kantakaupunkiin, sillä linja 235 liikennöi Elielinaukiolle Mannerheimintietä pitkin. Linjan reitillä ovat Pikku Huopalahti, Ruskeasuo, Meilahti ja Taka-Töölö.

Espoossa linja 235 parantaa erityisesti Karvasmäen, Jorvin, Lippajärven eteläosien, Viherlaakson ja Karakallion joukkoliikenneyhteyksiä Helsinkiin, sillä näiltä alueilta ei pääse Helsinkiin junalla niin kuin Espoon keskuksesta pääsee.

Linja 235 muuttuu varsinaiseksi runkobussilinjaksi 200 vasta aikaisintaan vuonna 2020, sillä tarvittavia runkolinjaparannuksia ei ole vielä tehty linjan reitillä. Liikennöinti tapahtuu kuitenkin kymmenen minuutin välein jo 12. elokuuta 2019 alkaen.

Suvelasta säilyy linja 213 Helsingin keskustaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.