Espoon ja Kauniaisten lukioihin 2433 uutta opiskelijaa

Kuvituskuva

Espoon ja Kauniaisten suomenkielisiin lukioihin valittiin kevään 2021 yhteishaussa kaikkiaan 2111 opiskelijaa, ruotsinkielisiin lukioihin 322 opiskelijaa.

Tänä vuonna lukiopaikkaan vaadittiin vähintään 7,67 keskiarvo. Viime vuonna alin keskiarvo oli 7,83.

Vuoden 2021 yhteisvalinnassa Espoon suomenkielisten lukioiden korkein sisäänpääsykeskiarvo 9,08 oli Otaniemen lukiossa. Toiseksi korkein sisäänpääsykeskiarvo 9,0 muodostui tänä vuonna Kuninkaantien ja Tapiolan lukioihin. Kuninkaantien lukio sijaitsee Espoon keskuksessa.

Mattlidens gymnasiumin alin hyväksytty keskiarvo yleislinjalle oli 7,69. Gymnasiet Grankulla samskolan alin hyväksytty keskiarvo oli 8,25.

– Vain osa niistä hakijoista, joilla on alin vaadittava keskiarvo, tulee valituksi kyseiseen lukioon. Mikäli useammalla hakijalla on sama lukuaineiden keskiarvo, otetaan tällöin opetusministeriön asetuksen mukaan valinnassa huomioon hakijoiden esittämät hakutoiveet ja sen jälkeen hakijoiden kaikkien aineiden aritmeettinen keskiarvo, kerrottiin Espoon kaupungin tiedotteessa.

Lukiokohtaiset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain riippuen ensisijaisten hakijoiden määristä ja muun muassa lukiokohtaisten aloituspaikkamäärien muutoksista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.