Espoon hautausmaille istutetaan tuhansia kesäkukkia

0
41
Espoon seurakuntayhtymän kolmelle hautausmaalle toimitetaan 14 000 taimea istutettavaksi. Kuva: Agneta Gestrin.

Espoon seurakuntayhtymän kolmelle hautausmaalle istutetaan tuhansia kesäkukkia. Istutettavaksi toimitetaan yhteensä 14 000 taimea. Istutus on tarkoitus saada valmiiksi juhannukseen mennessä.

Uudet kesäkukat tulevat Kirkon hautausmaalle ja Kappelin hautausmaalle Espoon keskukseen sekä Kellonummen hautausmaalle Karhusuolle.

Lisäksi sankarihaudoille istutetaan juhannuksen jälkeen orvokkien tilalle valkoisia begonioita ja sinisiä salvioita. Yhteensä sankarihaudoille istutetaan kevään ja alkukesän aikana 3000 kukkaa.

Ylipuutarhuri Miina Renqvist kertoo tiedotteessa, että ympäristöasioita ajatellaan taimitilauksen yhteydessä jo edeltävänä syksynä.

– Valitsemme kukkia, jotka pärjäävät vähemmällä hoidolla, niukemmalla vedellä ja lannoitteilla eivätkä tarvitse torjunta-aineita.

Kukantaimet tuodaan hautausmaille kahdelta suomalaiselta puutarhalta. Taimien toimittajat noutavat istutuksen jälkeen taimien muoviruukut ja -korit kierrätykseen.

Yksivuotisia suosikkeja ovat erilaiset begoniat ja palsamilajit. Haudoille istutetaan vaaleanpunaisia, valkoisia sekä eri sävyisiä punaisia ja oransseja kukkia.

Hautausmailla pörräävistä ruohotrimmereistä suurin osa on vaihdettu akkukäyttöisiin malleihin. Seurakuntayhtymän vihertyöntekijät testaavat myös, miten ruohonleikkuu sujuu akkukäyttöisillä ruohonleikkureilla.

Kasvilajit valitaan sen mukaan, mihin ne istutetaan. Äärimmäisen kuivien ja lämpimien kausien varalta on tärkeää, että kukantaimet on valittu oikein.

– Sitten pitää vain kastella, kastella ja kastella joka päivä. Aamu alkaa 10 litraisten vesikannujen kantamisella hoitohaudoille, Miina Renqvist kertoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.