Espoon ensimmäinen perhekeskus on avattu Espoon keskuksessa

Espoon keskuksen perhekeskuksen valoisan aulan on tarkoitus toimia perheiden kohtaamispaikkana. Kuva: Riikka Kantinkoski.

Espoon kaupungin ensimmäinen perhekeskus on avattu Espoon keskuksessa 19. toukokuuta 2022.

Espoon keskuksen perhekeskukseen sijoittuvat Espoon keskuksen neuvola, lasten kuntoutuspalvelut, perhesosiaalityö, perheneuvola, perheoikeudelliset palvelut sekä lastensuojelun sosiaalityö.
Tiloja voivat käyttää muutkin lapsiperheiden kanssa toimivat tahot, kuten eri järjestöt.

– Uusi perhekeskus tuo palvelut yhteen niin, että lapsi ja perhe saavat tarvitsemansa avun yhdestä paikasta ja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Samalla parannamme ammattilaisten välistä yhteistyötä, kertoi Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström tiedotteessa perhekeskuksen avajaisten alla.

– Lähistöllä sijaitsee muitakin lapsiperheille tärkeitä palveluja, kuten kirjasto ja terveysasema, Mari Ahlström jatkoi.

Perhekeskus sijaitsee junaradan varrella osoitteessa Kamreerintie 6 rakennuksessa, joka on valmistunut 1980-luvulla.

Rakennukseen on tehty kattava perusparannus, jossa tilojen kaikki pintarakenteet ja talotekniikka on uudistettu.

Kiinteistön omistaa Hemsö ja Espoo kaupunki on tiloissa vuokralaisena.

Urakan toteutuksesta vastasi NCC.

– Perusparannuksessa on panostettu erityisesti tilojen terveellisyyteen, toimivuuteen ja turvallisuuteen”, kertoi rakennuttajapäällikkö Kirsi Viheriäranta Hemsöltä.

– Tilasuunnittelua on tehty tiiviissä yhteistyössä käyttäjien kanssa ja suunnittelun lähtökohtana on ollut, että ammattilaiset voivat entistä helpommin tehdä monialaista yhteistyötä ja konsultoida toisiaan.

Kohteen pää- ja hankesuunnittelusta vastasi Fyra Oy.

Ihmislähtöisyys ja käyttäjäryhmän osallistaminen ohjasivat Espoon ensimmäisen perhekeskuksen suunnittelua alusta asti.

Teollisuus- ja toimistorakennuksena toimineeseen kiinteistöön pyrittiin luomaan helposti lähestyttävää kodikkuutta lapsen mittakaava huomioiden ja virastomaista tunnelmaa välttäen. Julkisivun värimaailma toistuu rakennuksen sisätiloissa kodinomaista miljöötä luoden.

– On upeaa nähdä talo valmiina. Olen varma, että se tulee palvelemaan espoolaisia lapsiperheitä erinomaisesti, kertoi terveydenhoidon päällikkö Raija Vanhatalo, joka on toiminut perhekeskusprojektin päällikkönä Espoossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.