Espoolaistentalon ja asuntojen asemakaavoitus alkaa

Näkymäkuva uudesta Espoolaistentalosta ja Virastopihan suunnittelualueesta etelästä päin katsottuna. Kuva: Cobe A/S & Lundén Architecture Company Oy

Monitoimirakennus Espoolaistentalo on osa Espoon keskuksen laajempaa kehittämistä.

Alueen suunnittelusta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voitti Kohtaamisia-niminen ehdotus, joka oli myös yleisön suosikki. Suunnittelu jatkuu nyt voittajaehdotuksen pohjalta.

Alueen kehittäminen edellyttää asemakaavan muutosta. Virastopiha-nimisen asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) kuulutettiin vireille 8.11.2023.

OAS ja valmisteluaineisto ovat nähtävillä 13.11.-13.12.2023. Nähtävilläolon aikana alueen asukkaat, maanomistajat, yrittäjät ja muut osalliset voivat jättää mielipiteen, joka sisällytetään osaksi suunnitteluaineistoa. Nähtävilläoloaikana kaavasta järjestetään kaavakävely 29.11.2023. Tilaisuudesta tiedotetaan tarkemmin kaavan verkkosivulla.

Espoolaistentalon rakentaminen alkaa tämänhetkisen arvion mukaan vuonna 2026, ja käyttöön rakennus on tarkoitus saada vuonna 2029.

Espoolaistentalo sijoittuu jo puretun Virastotalo 2:n paikalle asema-alueen pohjoispuolelle.

Espoolaistentalon lisäksi alueelle on suunniteltu uutta asumista noin 600 asukkaalle.

Alueelle on suunnitteilla myös kaupunkikuvaa elävöittäviä uusia liiketiloja ja palveluita.

Katutasoon on suunniteltu tiloja päivittäistavarakaupalle, jota on jo pidempään toivottu radan pohjoispuolelle. Myös erikoisliikkeille ja kahviloille on suunniteltu sijainteja katutasoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.