Espoo: Oma kynä mukaan äänestyskoppiin

Espoossa on useita ennakkoäänestyspaikkoja, joista osa on ulkona tai niin kutsuttuja drive in-äänestyspaikkoja. Drive in-äänestyspaikkoihin voi ajaa suoraan autolla.

Ennakkoäänestyspaikkojen aukioloajat vaihtelevat, ja osa kellonajoista on varattu riskiryhmiin kuuluville äänestäjille.

– Äänestämällä kuntavaaleissa voi vaikuttaa siihen, ketkä edustavat espoolaisia valtuustossa ja muissa kaupungin luottamuselimissä ja päättävät kaupunkilaisten arkeen vaikuttavissa asioissa, tiedotti Espoon kaupunki.

Vaaleissa valitaan 75 valtuutettua seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Uusi kaupunginvaltuusto aloittaa työnsä 1. elokuuta 2021.

Ennakkoäänestys kotimaassa on 26.5.-8.6.2021 ja ulkomailla 2.-5.6.2021.

Ennakkoäänestysaika on koronan takia normaalia pidempi eli kaksi viikkoa. Tultaessa äänestämään on oltava mukana kotiin tullut ilmoitus äänioikeudesta ja henkilöllisyystodistus.

– Koronapandemian takia pyydämme tuomaan myös oman lyijy- tai kuulakärkikynän, Espoo tiedotti.

Äänestyksen sujuvoittamiseksi ja ruuhkien välttämiseksi äänestyspaikat ovat avoinna viikon jokaisena päivänä.

Kaikille avoimet ulkoäänestyspaikat ovat Metro Areenalla, Leppävaarassa ja Espoonlahdessa. Metro Areenan äänestyspaikalla tulee olemaan peräti 10 palvelupistettä. Lisäksi Otaniemessä on ulkoäänestyspaikka, joka on tarkoitettu vain riskiryhmiin kuuluville.

Kuntavaalien vaalipäivä on sunnuntaina 13.6.2021. Espoon kaupunki on jaettu 71 äänestysalueeseen, joiden äänestyspaikat ovat vaalipäivänä avoinna kello 9-20.

– Oma äänestyspaikka kerrotaan äänioikeudesta kertovassa ilmoituksessa, joka postitetaan kotiin. Tullessasi äänestämään ota mukaan ilmoitus äänioikeudesta ja henkilöllisyystodistus. Koronapandemian takia pyydämme tuomaan myös oman lyijy- tai kuulakärkikynän, Espoon kaupunki tiedotti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.