Espoo isännöi Jukolan Viestiä kesällä 2028

Kuvituskuva.

Suunnistuksen suurtapahtuma Jukolan Viesti järjestetään Espoossa vuonna 2028.

Jukolan Viestin järjestäjäksi vuodelle 2028 on valittu espoolainen suunnistusseura Espoon Suunta ry.

Jukolan Viestin, ja sen sisartapahtuman Venlojen Viestin, kilpailukeskus eli Jukolan kylä tullaan seuran ja Espoon kaupungin yhteisen suunnitelman mukaan sijoittamaan Ämmäsmäen alueelle Länsi-Espooseen, aivan Nuuksion tuntumaan.

Jukolan Viesti suunnistetaan kesällä 2028 ensimmäistä kertaa Espoossa koko tapahtuman vuonna 1949 alkaneen historian aikana.

Espoon Suunta on yksi Suomen johtavista suunnistusseuroista, ja seura ottaa ilolla vastaan Jukolan järjestelyvuoron vuodelle 2028.

– On sanomattakin selvää että haluamme olla osa Jukolan ja Venlojen Viestin upeaa tarinaa ja järjestää Jukolan Espoossa, kertoo seuran puheenjohtaja Pasi Laaksonen Espoon kaupungin tiedotteessa.

Myös Espoon kaupungilla ollaan iloisia suurtapahtuman tulosta Espooseen.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme käännettyä suunnistavan maailman katseet vihdoinkin Espooseen. Koemme, että arvoiltaan suunnistus ja Jukolan Viesti sopii erittäin hyvin luonnonläheiseen Espooseen. Ämmäsmäen kehittyvä alue palvelee loistavasti Jukolan Viestin kokonaisuutta sen valmiin infran ja erinomaisten liikenneyhteyksien ansiosta, kertoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tulevasta Jukolan Viestistä.

Jukolan ja Venlojen Viestit keräävät kesäkuisen viikonlopun aikana yhteen maailman parhaita suunnistajia ja suunnistuksesta ja luonnosta nauttivia liikunnan harrastajia. Kilpailuviikonlopun aikana tapahtumakeskuksessa voi vierailla 50 000 ihmistä.

Jukolan Viestin kaikki oikeudet omistaa Kaukametsäläiset ry. Yhdistyksen tehtävänä on valvoa ja kehittää ainutlaatuista Jukolan Viestin brändiä ja tapahtumaa, kerrotaan tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.