Rusthollinrinteen asemakaavoitus etenee

Kuvituskuva

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Finnoon Rusthollinrinteen asemakaavan muutosehdotuksen omalta osaltaan huhtikuussa 2022.

Espoon kaupungin tavoitteena on kaavoittaa Matinkylän ja Kaitaan väliin Finnoon metroaseman lähelle uusia asuinkerrostaloja, toimitilakortteli ja kaupunginosapuisto. Kaavamuutos kulkee nimellä Rusthollinrinne.

Suunnittelualuetta rajaavat Rusthollarinkatu, Länsiväylän varren liike- ja työpaikkarakentaminen, Hyljeluodontie ja Luoteisrinne-katu.

Kaavamuutosehdotuksen mukaan Rusthollinrinteeseen tulisi noin 1700 – 1900 asukasta. Uusien asuinkerrostalojen kerrosluku vaihtelisi kuudesta kahdeksaantoista.

Lisäksi Rusthollinrinteeseen tulisi kivijalkaliiketilaa, päiväkoti sekä julkinen toiminnallinen puisto- ja aukiokokonaisuus. Kaupunginosapuiston nimeksi ehdotetaan Matroonanpuisto. Aukoita on suunnitelman mukaan kaksi, nimeltään Matroonanaukio ja Malleniuksenaukio.

– Alueen sydämen muodostaa julkinen, toiminnallinen puisto- ja aukiokokonaisuus, joka liittyy muutosalueen ympärillä oleviin virkistysalueisiin sekä Finnoon metrokeskuksen yhteyksiin. Puistoalue palvelee eri ikäisiä asukkaita koko Finnoon alueella, kerrotaan kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksessä.

– Kaupunkirakenteellisesti ja -kuvallisesti tavoitteena on kaupunkimainen omaleimainen ympäristö. Rakennuskannassa tavoitellaan monipuolisuutta ja innovatiivisuutta.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksen jälkeen kaavaehdotus etenee Espoon kaupunginhallitukseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.