Asukkaiden yhteislaulut raikaavat Matinkylän Kelan vieressä kerran kuukaudessa

Kuvituskuva

Erikoista Espoon Matinkylässä: Julkisten palvelujen palvelutorilla pidetään yhteislauluiltoja säännöllisesti.

Palvelutorilla kauppakeskus Iso Omenan yhteydessä toimivat esimerkiksi kirjasto, terveysasema, Kela ja nuorisopalvelut. Kerran kuussa Palvelutorin Stagelle keräännytään myös laulamaan yhdessä erilaisia laulutyylejä.

– Yhteislaulutilaisuudet syntyivät asukkaiden toiveista saada laulaa yhdessä. Tämä toive oli kirjattuna myös monissa keväällä 2018 tehdyn Matinkylän kulttuurikyselyn vastauksissa. Yhdessä laulaminen yhdistää ja lähentää sekä tutustuttaa toisiimme, kertoo Sirkka Ruikkala Matinkylä-Seurasta.

Yhteislaulutilaisuuksien järjestäjätahoina toimivat Etelä-Espoon Eläkeläiset ry ja Matinkylä-Seura ry. Laulutilaisuuksien koordinoijana toimii Etelä-Espoon Eläkeläisten musiikkikerho-Elmuskan johtaja Marja Koskenalho.

Sirkka Ruikkalan mukaan Matinkylän yhteislauluillat ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton. Tilaisuuksiin on osallistunut 80-100 laulajaa.

– Osallistujat ovat kokeneet virkistävänä ja yhteisöllisyyttä luovana saada laulaa yhdessä. Monet ovat toivoneet, että lauluiltoja järjestettäisiin useamminkin kuin kerran kuukaudessa.

Onko mielestänne erikoista, että julkisten palvelujen yhteydessä pidetään laulutilaisuuksia?

– Iso Omenan Palvelutorin ideaan kuuluu palvella alueen asukkaita. Lisäksi Espoon kaupungin kulttuuritoimi on linjannut haluavansa rohkaista ja kannustaa asukkaita omaehtoiseen toimintaan. Yhdessä laulaminen virkistää, yhdistää ja tekee hyvää, Sirkka Ruikkala vastaa.

Seuraavat yhteislauluillat pidetään 6.3. ja 3.4. kello 18-20. Tilaisuuksiin ei ole pääsymaksua.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.