Antaa Metron tulla!

Metroliikenteen alkamisaika vielä arvoitus

HSL on järjestänyt Espoon ja Kirkkonummen bussiliikenteen niin, että bussit kulkevat pitkälti samalla lailla kuin aiemminkin ainakin vuodenvaihteeseen asti.

”Mahdollisimman samanlainen linjasto olisi asiakkaiden, liikenteen järjestämisen ja matkustajainformaation kannalta paras ratkaisu. Näin asiakkaiden ei tarvitse opetella uusia väliaikaisia linjoja, eikä niitä tarvitse suunnitella tyhjästä. Toivomme pääsevämme liikennöitsijöiden kanssa ratkaisuihin tämän ja ensi viikon aikana”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sanoo.

Bussilinjojen tarkat aikataulut löytyvät Reittioppaasta ja HSL.fi:stä.

Rakentaminen asemilla jatkuu – päivitetty käyttöönottosuunnitelma valmistuu 

Rakentamisen loppuunsaattaminen jatkuu asemilla, ja koeajot ja järjestelmien asemakohtaiset testaukset yhteiskäyttökokeita varten ovat käynnissä. 

Länsimetron liikenteen alkamisen viivästyksen syyt liittyvät rakennus- ja taloteknisten urakoiden loppuvaiheiden töihin, jotka ovat viivästyttäneet laitteiden ja järjestelmien koekäyttöjä ja asemakohtaisia yhteiskoekäyttöjä. Yhteiskoekäyttöjen alkaessa kaikkien järjestelmien pitää olla asennettuna ja testattuna paikoillaan. Hankkeen loppuunsaattamiseksi ja käyttöönoton sujuvoittamiseksi sekä Länsimetro Oy:n että rakennuttajakonsultti Sweco PM:n organisaatioita on vahvistettu.

”Kaikkien hankkeessa mukana olevien yhteinen tavoite on saada turvallinen ja toimiva metro liikenteelle mahdollisimman nopeasti”, kiteyttää Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

 

Kuvassa bussilinjan 550 kuljettajana jo kolme vuotta työskennellyt Jorma Loponen suhtautuu metroliikenteen alkamiseen rauhallisesti. “Meidän kyydissä Helsingin Itäkeskukseen kuluu tunti. Metron kyydissä matka sujuu nopeammin, mutta varmasti myös reitille 550 riittää tulevaisuudessakin  matkustajia”

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.